Тази седмица големият спортист Том Брейди потвърди, че приключва спортната си кариера. Легендата на американския футбол отстъпи място на следващото поколение спортисти, а самият той вече ще има повече време за семейството си.

Брейди е съпруг на супермодела Жизел Бюндхен и двамата са считани за една от най-сексапилните известни двойки в света. Те са родители на две деца и продължават да са заедно след 16 години връзка и 13 години брак. Нека си припомним някои от на-важните моменти в отношенията им.

Началото: Любов от пръв поглед

През 2006 г. Том Брейди все още е обвързан с актрисата Бриджит Мойнахан, но връзката им вече се разпада. Благодарение на общ приятел, Том и Жизел излизат на среща, без да се познават и веднага се влюбват един в друг.

„В момента, в който го видях, си казах, че това е най-хубавата и харизматична усмивка, която някога съм виждала“, спомня си Жизел.

Двамата прекарват заедно три часа на първата си среща, а през следващите дни Жизел отменя едно свое пътуване, за да е по-близо до Том.

Обрат: Том Брейди неочаквано става татко

Връзката им стартира с проблем. Само два месеца, след като започват да излизат, бившата приятелка на Том Брейди му съобщава, че е бременна.

Тази новина идва като шок за Жизел Бюндхен, която не е сигурна дали иска да остане с Том Брейди.

„Бяхме заедно от два месеца и Том ми съобщи, че бившата му приятелка е бременна от него“, написа тя в биографичната си книга от 2018 г. „На следващия ден новината беше навсякъде и имах чувството, че светът ми се обърна с главата надолу.“

Жизел избира да подлъжи живота си с новия си приятел и за нейна изненада когато се ражда синът му през август 2007 г. това не ги отдалечава един от друг, а дори ги сплотява. Жизел признава, че се е влюбила в малкия Джон и го приема като свое „бонус дете“.

Сватба: Том и Жизел стават семейство

Въпреки неочакваната новина и раждането на син от друга жена, връзката между Том и Жизел оцелява и през 2009 г. идва очакваната новина – двамата са сгодени.

„Когато ми предложи си беше измислил история, че апартаментът ми се е наводнил“, разказа актрисата и модел през 2018 г. „Аз бързо тръгнах натам, за да видя каква е ситуацията. Когато стигнах, заварих целия апартамент пълен със свещи и рози. Той падна на колене и ми предложи, а аз му казах да става, защото тъкмо му бяха направили операция.“

Според Жизел това е най-романтичното нещо, което спортистът някога е правил. На 26 февруари, само месец след предложението, двамата вдигат сватба в Калифорния, на която са поканени само родителите им, а през април правят още една, но този път в Коста Рика и с доста повече гости.

Нови попълнения: Том и Жизел стават родители

В края на 2009 г. се ражда и синът им. Жизел винаги е искала да ражда вкъщи и когато научава, че позицията на бебето не е добра, отказва да иде в болница, въпреки настояването на съпруга си.

Бенджамин Брейди се ражда жив и здрав във вана в дома на Бизел Бюндхен на 8 декември.

През 2012 г. Жизел забременява отново. Моделът опитва да скрие бременността си от медиите, но папараците успяват да я снимат и ясно се вижда, че чака дете.

Вивиан Брейди се ражда на 5 декември.

Не всичко е цветя и рози: От какво не е доволна Жизел

Въпреки че двамата са много влюбени един в друг и държат на отношенията си, не всичко в дома им е перфектно. През 2020 г. Том Брейди сподели, че Жизел се е чувствала пренебрегната заради футбола.

През 2018 г. тя му пише писмо, в което му съобщава, че се чувства нещастна. По време на футболния сезон съпругът ѝ е зает с тренировки и мачове, а когато сезонът свърши, се заема с бизнеса си, докато тя е оставена вкъщи да се грижи за децата.

„Написа ми: „Кога ще свършиш нещо вкъщи? Кога ще заведеш децата на училище. Аз също имам цели и мечти“, разказа Брейди пред водещия Хауърд Стърн.

В крайна сметка двамата започват да посещават брачни консултации, за да разрешат проблемите в семейството си.

Повече време за семейството: Том Брейди приключи футболната си кариера

Бракът на Том и Жизел устоя, въпреки трудностите. А от тази седмица футболистът вече ще има много повече време за съпругата и децата си.

“До съпругата ми Жизел и децата ми Джак, Бени и Вивиан – вие сте моето вдъхновение”, написа той в поста, в който съобщи, че се отказва. „След мачовете винаги се при съпругата ми, която ме обича, подкрепя ме и вършеше ВСИЧКО у дома, като ми даваше възможност да се концентрирам върху кариерата си. Нейната отдаденост ми помогна да постигна нови висини и не мога да опиша какво значи тя за мен и семейството ми. Te amo amor da minha vida.“

Може би сега е ред на Том да се заеме с домакинската работа, а Жизел да се концентрира върху кариерата си.