Жизел Бюндхен е не само супермодел, но и суперчовек, превръщайки се в спасителка на бебе колибри, съобщава списание "Пийпъл".

Във вторник 40-годишната звезда разкри в Инстаграм профила си, че тя и нейните деца са спасили птичето от това да бъде отнесено в морето, като са се грижили за животното, преди да го занесат в приют за птици.

"Вижте какво намерих на морския бряг с ранено крило и на ръба да бъде отнесено от вълните - бебе колибри! Проучихме какво може да яде, хранихме го четири пъти на час през целия ден и накрая го занесохме в приют за птици, където да получи най-добрите възможни грижи", пише Бюндхен в поста си. 

"Два дни по-късно то излетя!", не крие вълнението си супермоделът в социалната мрежа.

В галерия от шест снимки Бюндхен сподели повече за "спасителната акция" на бебето колибри, в което са се включили и нейните деца.

Разсъждавайки за случилото се, авторката на книгата "Уроци: Моят път към смислен живот" (Lessons: My Path to a Meaningful Life) казва, че се радва, че са успели да дадат своя принос за спасяването на птичката.

"Не мога да си обясня любовта, която изпитвах, докато се грижех за това изключително специално същество", пише Бюндхен.

"Чувствам се толкова благословена, че имах това преживяване, с децата никога няма да забравим вълшебния ден, който прекарахме с малкото ангелче във формата на колибри", допълва тя.