През последната година а всички говорят за любовния живот на Бен Афлек. Актьорът, който влезе в ролята на Батман, се завърна при една от най-известните си приятелки – певицата Дженифър Лопес. Двамата възстановиха годежа си и скоро ще обединят семействата си. Вероятно обаче малко хора се сещат, че преди да се събере с Дженифър за пръв път, Бен Афлек имаше връзка с актрисата Гуинет Полтроу.

1997 – 1998 г. – най-важните години и за двамата

Бен Афлек и Гуинет Плтроу се запознават през 1997 г. Запознава ги продуцентът Харви Уайнстийн, който днес е един от най-опозорените хора на света, но по онова време е сред най-влиятелните в Холивуд.

Снимка: Getty Images

Именно месеците около запознанството им са най-важните в кариерите и на двамата. През 1997 г. излиза филмът „Добрият Уил Хънтинг“, който е по сценарий на Бен Афлек и на най-добрия му приятел – Мат Деймън. Филмът им носи „Оскар“ на следващата година.

Снимка: Getty Images

През 1998 г. излизат филмите „Големите надежди“ и „Влюбеният Шекспир“, които са с участието на Гуинет и я правят световноизвестна. Във втория тя участва заедно с Мат Деймън.

Нестабилна връзка без бъдеще

От 1997 г. до 2000 г. Гуинет и Бен Афлек се събират и се разделят няколко пъти. Бен Афлек се намира в труден период от живота си – по това време започват проблемите му с алкохола. През 2000 г., година преди актьорът да влезе в клиника за лечение на зависимости, двамата се разделят окончателно.

Снимка: Getty Images

През 2003 г. Гуинет сподели какво е попречило на отношенията им да се развият по друг начин.

Снимка: Getty Images

„Бен сам си усложнява живота“, сподели тя пред Хауърд Стърн. „Той има много проблеми, но е наистина страхотен човек. Надявам се да се оправи.“

Снимка: Getty Images

Не само тя мисли, че Бен Афлек трябва да промени начина си на живот. През 2015 г. Гуинет сподели, че родителите ѝ не са одобрявали връзката им.

Снимка: Getty Images

„Родителите ми оценяваха, че е супер интелигентен – той е много талантлив и забавен. Но беше в лош етап от живота си да има приятелка. Мисля, че сега са щастливи, че не сме заедно.“

 

 

Оправи ли се животът на Бен Афлек?

В крайна сметка Бен Афлек успя да промени живота си и се пребори със зависимостта си от алкохола, макар и доста трудно.

След като се разделя с Гуинет, Бен Афлек се събира с Дженифър Лопес, но двамата се разделят в началото на 2004 г. След нея актьорът започва да излиза с Дженифър Гарднър двамата сключват брак (продължил до 2018 г.) и стават родители на две деца.

Снимка: Getty Images

През 2021 г. Бен Афлек и Дженифър Лопес изненадаха всички, като се събраха отново – 17 години след края на първата си връзка. Изглежда Бен Афлек е осъзнал, че най-подходящата за него жена е именно Джей Ло.

Снимка: Getty Images

Колкото до Гуинет, тя се венча за сценариста Брад Фалчък през 2018 г. Понякога коментира връзката си с Бен Афлек, но на всички е ясно, че тя е била обречена от самото начало.

Припомнете си още романтични истории от Холивуд, които повечето хора вече са забравили: