Бела Хадид споделя в интервю пред списание GQ, че съжалява заради това, че не е израснала в мюсюлманска среда и култура. Моделката участва във фотосесия с колегата си Рами Юсеф от сериала "Рами" за стрийминг платформата Hulu. Именно този актьор й помогнал да вникне в мюсюлманския манталитет.

Самата Бела Хадид се нарича мюсюлманка, като в интервю тя казва, че много се гордее с това: „Тази част от мен ми липсваше толкова дълго и това ме направи много тъжна и самотна”.

Бела Хадид е израснала в калифорнийския град Санта Барбара с по-голямата си сестра Джиджи и по-малкия си брат Ануар. Бащата на Бела Хадид е Мохамед Хадид - американски бизнесмен и милионер от палестински произход, а майка й Йоланда Хадид е американка. Бела обикновено е била единствената ученичка от арабски произход в класа и често е ставала обект на расистко отношение.

Както самата тя споделя по-рано, баща й бил много религиозен и често се молел. Когато Бела била на четири години, родителите й решили да се разведат, но и двамата останали в Калифорния заради децата си.

„Наистина бих искал да порасна и да бъда с баща си всеки ден, да уча и наистина да мога да практикувам мюсюлманската култура, просто да мога да живея в нея. Но не ми го дадоха”, съжалява Бела.

Тя се потопила в мюсюлманския свят благодарение на приятелството си с Рами Юсеф - актьор в телевизионния сериал „Рами”, с когото срещна на снимачната площадка. „Той ми позволи да се моля с него и това беше един от най-красивите моменти в живота ми като възрастен човек”, признава Бела.

Снимка: Getty Images

В конфликта между Палестина и Израел Бела Хадид, както и сестра й Джиджи, застанаха на страната на Палестина. Моделката често пише за проблемите на палестинския народ, за което често е забранявана в Инстаграм. Освен това тя и Джиджи бяха подложени на остри критики в мрежата заради подкрепата им за Палестина, а американските медии дори призоваха моделките да бъдат подложени на тормоз за антисемитизъм.

На снимачната площадка за сериала "Рами" снимачният екип й направи подарък за „Добра дошла” - подари тениска с надпис "Свободна Палестина", което много трогнало Бела, пише още БГНЕС.

„Не можах да се справя с емоциите си. Като човек от арабски произход за първи път срещнах съмишленици”, почти със сълзи казва тя.

Вижте повече за Бела Хадид в следващото видео: