Началната картинка на телефона на Бела Хадид е на Сехмет - древноегипетска богиня на войната. "Тя е като мен в добрите ми дни" - казва супермоделът в интервю за "Вог". 

Понеже вярва в различните енергии, седмица, след като се мести в нов апартамент в Махнатън, решава да го освети и пречисти. За целта пали свитък с градински чай. От пушека се включва противопожарната аларма. Впоследствие всички съседи разбират кой живее в сградата им и се шегуват с нея, че буквално и преносно пали пожари. 

И  макар да твърди, че е щастлива с гледката към река Хъдсън, Бела Хадид споделя, че би искала вместо там, да е във фермата, която скоро е купила и където живее конят й Блу. 

Пропастта между публичната личност и личния живот е необичайно голяма. Стоманеният поглед, с който прекосява модния подиум, нарича свои "щит и броня". Но признава, че фасадата често не е нищо друго, а "язовирна стена срещу надигащия се поток от сълзи". 

Години наред Бела не смее да говори с колегите си за депресията, тревожността и лаймската болест. 

"В продължение на 3 години, докато работех, се събуждах всяка сутрин в истерия, разплакана, сама. Не бих показала това на никого. Отивах на работа, плачех по време на обяда в малката си зелена стая, приключвах деня си, отивах в случаен хотел за през нощта, плачех отново, събуждах се на сутринта и правех същото." 

Тя знае, че има хора, които мисля, че дължи славата си в модата на по-голямата си сестра Джиджи Хадид.

Знае, че има и хора, които смятат, че лицето и тялото ѝ са плод само на козметични корекции. И коментира това така:

Мислех, че всички харесват Джиджи. Аз не бях толкова общителна!

Бела признава за несигурността, която е изпитвала, тревожността, депресията. Имала е проблеми с външния вид и тялото си, с храненето, мразела да я докосват.

"С годините станах добра актриса. Просто с слагах усмихнато лице. Винаги съм имала чувството, че трябва да доказвам нещо. Хората могат да кажат всичко за това как изглеждам, за това как говоря, за това как се държа. Но за седем години никога не съм пропускала ангажимент, не съм отменяла задача, не съм закъснявала за работа. Никой никога не може да каже, че не работя докрай!".

Коя е Изабела Хаир Хадид и какво знаем за детството и семейството й - вижте на следващата страница >>

Изабела Хаир Хадид е родена в болница "Джорджтаун" във Вашингтон, окръг Колумбия. Споделя, че се е родила с отворени очи, без да изплаче. По този повод майка ѝ, родената в Холандия бивша манекенка Йоланда Хадид, обича да казва, че тя е излязла от утробата й с цигара и мартини в ръка.

Баща ѝ е Мохамед Хадид, палестинец, който бяга в Сирия с родителите си по време на войната през 1948 г. Посещава курсове по архитектура в Масачузетския технологичен институт и става строителен предприемач.

Родителите ѝ се разделят, когато тя е на три години. Бела, Джиджи и по-малкият им брат Ануар са отгледани в Санта Барбара. Бела споделя, че има множество травми от детството и не си спомня голяма част от ранните си години.

Със сигурност обаче помни, че е започнала да язди коне малко след като е проходила. Спомня си, че майка й настоявала да си оправя леглото всяка сутрин. На 14-годишна възраст си намира първата работа - в магазин за сокове с възнаграждение от 7 долара на час.

Когато баща й я вземал, за да прекарва уикендите с него, живеели в луксозните къщи, които той правел, но или предназначени за продажба. В стаята й никога не е имало нито една нейна дреха, нито пък някое нейно плюшено мече. Говори за този период като "живот назаем". 

През 2011 г. майка й се омъжва за композитора и музикален продуцент Дейвид Фостър. Участва в сериала му "Истинските домакини от Бевърли Хилс". Бела и сестра й обаче всеки път се криели на горния етаж, когато снимали в къщата им. Признава, че никога не е гледала сериите. 

В осми клас Бела започва да изпитва различни физически и психиатрични симптоми, включително забравяне,  тревожност, изтощение, ниска концентрация, главоболие, болки в костите и пристъпи на плач. Диагностицирана е с паразитна инфекция на червените кръвни клетки, пренасяна от кърлежи, която понякога се среща едновременно с лаймската болест. На 20-годишна възраст е диагностицирана с хипотиреоидизъм и започва да приема хормонални заместители. 

Когато Бела е в гимназията, психиатърът ѝ предписва Adderall заради разсеяността й. Лекарството потискало  апетита, което пък я тласнало към анорексия. По това време обядът й включвал 3 малини и стрък целина. 

От две години Бела има връзка с Марк Калман, арт директор от Ню Йорк. Значително успокоена, тя може да готви и за него, и за себе си гирос и да няма проблеми с храната. 

Освен модния бизнес, тя е партньор на Джен Батчелор в Kin Euphorics - линията от безалкохолни, адаптогенни напитки.

Последно изследване със скенер, което си прави в клиниката на д-р Даниел Амен, психиатър, показва, че кръвоснабдяването в предния лоб на мозъка й през последните 8 години не е правилно.

Има огромен гардероб с дрехи на известни марки, но тъй като рядко излиза от къщи, ги продава в платформа за втора употреба.  

Споделя, че един ден би искала да ръководи собствено модно списание.

Две са другите професии, за които мечтае, а именно - да стане стъклар или криминален психолог.