В своя отбор Галена успя да привлече 14 участници след излъчените 5 епизода от първия етап „Кастинги на тъмно” на музикалния формат „Гласът на България”. Нежният пол засега доминира в отбора, като жените са общо 10, а мъжете са трима. В отбора откриваме и един дует.

Припомняме, че в новия осми сезон на музикалното риалити треньорите могат да привлекат неограничен брой участници в отборите си. Преди следващия етап обаче те ще трябва да ги намалят до 14.

Вижте всички кандидати за титлата „Гласът на България”, избрали Галена да свой ментор до този момент, и си припомнете техните изпълнения.

21-годишната Петя Панева от Варна бе участникът, който откри музикалния сезон. Решила е да участва в "Гласът на България" заради семейството си, което я подкрепя и я е подтикнало да се запише. Тя изпя народната песен „Аврам Зорница думаше“ и изправи четиримата ментори и публиката на крака. Изпълнението й вече се радва на близо 600 хиляди гледания в официалния YouTube канал на „Гласът на България“.

Екатерина Сава, която по професия е адвокат, също си извоюва място в следващия етап на шоуто. Тя изпълни „One Night Only“ на Дженифър Хъдсън и успя да обърне всички столове. Участничката показа и своите оперни умения, изпълнявайки „O mio Babbino Caro“ специално за зрителите на „Гласът на България“. Екатерина стана второто попълнение в отбора на Галена, която приветства участничката с думите „Искам България да чува такива гласове като теб!“.

Мартин Николов е 28-годишният лекар от Плевен, който предизвика дъжд от емоции и аплодисменти на световно ниво с изпълнението си на блус парчето „Make it Rain“. Голямо признание за таланта му дойде и от глобалната класация на The Voice за месец септември, където влезе и неговото изпълнение.

За решението си да избере Галена споделя, че много хора му задават въпроса, защото точно нея. „Бях си решил преди да отида на сцената, че на момента ще реша при кой треньор да отида, но Галена ми каза, че ще ме заведе на финал, затова избрах нея”, каза в студиото на COOLt пеещият доктор.

Кристофър Галовски е на 25 години от Кнежа. Мечтае си да направи концерт на стадион "Васил Левски". Кристофър изпълни българската поп фолк песен „Да си тук“ пред треньорите и си спечели място в отбора на Галена.

Димитър Колев е на 25 години от Стара Загора. На 14 осъзнава, че е с различна сексуална ориентация. Преминал е през доста препятствия, но баща му го определя като много спокоен и уравновесен. Димитър разтърси сцената с гласа си и невероятното изпълнение на песента на Ейми Уайнхаус „Back to Black“ и избра да бъде следващото попълнение в отбора на музикалната дива Галена

Виктория Зафирова е на 29 години и е от град София. Тя е рок певица и има дъщеричка на три години. Виктория е успяла да се пребори със силна зависимост и сега е на сцената на "Гласът на България", за да покаже своя талант. Тя беше избрала да изпълни песента „I See Red” и си заслужи мястото в следващия етап на предаването.

Мойра Янкова е на 17 години и е от град Варна. Тя е позитивен човек и обича всичко около нея да е цветно и да се случва с усмивка. "Музиката е моят живот", признава талантливата изпълнителка. Мойра реши да покаже вокалните си способности, изпълнявайки хита „Dance Monkey” – песен, която покори музикалните класации по целия свят.

Сандра Цветанова e eдин от най-трогателните участници, не само със своята история, но и със своя глас. 19-годишното момиче от Перник беше в публиката на шоуто с баба си, която не очакваше, че внучката й ще бъде следващият участник на сцената. Младата дама изпълни песента „You Are The Reason“ на сцената на „Гласът на България“ и си заслужи четири обърнати стола. „Не предполагах, че и четиримата ще се обърнете“, коментира момичето. В крайна сметка Сандра избра Галена за свой треньор.

Василиа Петрова от Кюстендил избра да представи хита „Бели нощи“ на Деси Слава. Във визитката си тя разказа, че от малка се занимава с пеене, като майка й е тази, която открива таланта й. Василиа остана вярна на своите мечти, избра да се присъедини към отбора на Галена.

„Толкова усмихната, толкова ведра. Вярвам, че точно такива като нея са любимците на България. Защото да бъдеш любопитен и отворен към света е една от тайните на успеха“, добави Галена.

Галя Георгиева от Варна смело влезе в битката за титлата „Гласът на България“. 47-годишната жена е фризьорка през деня и певица вечер. За участие в предаването я е записал нейният син – Светослав Георгиев, познат на публиката от миналогодишното издание на формата. Тя изпълни „Holding Out For a Hero“ и си заслужи два обърнати стола – тези на Любо и на Галена. Галя откри много общи неща с Галена и това подпомогна решението й да я избере за свой треньор.

22-годишната актриса Волена Апостолова от Русе сподели зад кулисите на сцената: „Моята мечта е да бъда на сцената и да правя изкуство“.С класа и хъс тя изпълни парчето „I Never Loved a Man“ и си заслужи четири обърнати стола. Актрисата  и певица каза, че ще вземе „интуитивно“ решение и избра Галена за свой треньор. „Момичето знае защо е дошло. Борбеност, харизма, талант – тя е човек, с който мога да се боря докрай!“ - заяви доволно поп фолк дивата.

В битката за титлата се впусна и 40-годишната Христина Ралева, която е родом от Пловдив. Днес живее във Варна, където има музикална школа и преподава на талантливи деца. За сцената Христина сподели, че „дори в най-трудните моменти е нещо, което дава живот“. Участничката представи „The Edge of Glory“ на Лейди Гага и с това си изпълнение спечели и четиримата треньори. След множество похвални коментари в опит треньорите да спечелят Христина на своя страна, тя избра да се присъедини в отбора на Галена, защото „ме притегля като ентусиазъм и енергия“.

Теодора Марчева на 21 години от София представи машъп от три песни. Занимава се с основно с опера, но пее и поп музика. Със приказния си и магнетичен глас и добре подбраните песни, които изпълни, Теодора впечатли треньорите. Тя сподели, че от преди си е наумила кого би избрала за свой треньор и това се оказа Галена. „Теодора се справи блестящо, радвам се, че избра моя отбор”, коментира певицата.

Ирена Господинова и Александър Господинов са семейство и дует. Запознават се в музикалното училище в Котел и от тогава са неразделни. Мечтаят да покоряват големи сцени и да записват хитове - това е и причината да се явят на кастинг в "Гласът на България". Двамата изпяха любовната песен „Завинаги” и емоционалното им изпълнение докосна Галена и Любо Киров. Ирена и Александър избраха Галена за свой треньор и обещаха много изненади за публиката.

Не пропускайте епизодите на „Гласът на България“ всяка неделя от 20 часа по bTV. Още изпълнения от сезон 8, както и специалните епизоди зад кадър с водещ Александра Петканова, можете да гледате в официалния YouTube канал на предаването