Зейн Малик напуска One Direction! Новината, оповестена във Facebook страницата на момчешката банда, шокира милионите фенове 1D по света. Разочарованието обаче не бе съвсем неочаквано, след като преди няколко дни стана ясно, че Малик си взима почивка от турнето на групата, за да се справи с натрупания стрес.

"След 5 невероятни години Зейн Малик реши да напусне One Direction. Найл, Хари, Лиъм и Луи ще продължат като 4-членна група и очакват с нетърпение предстоящите концерти от световното си турне и записите на петия си албум, който трябва да излезе по-късно тази година", пише в съобщението.

Зейн Снимка: Getty Images/Guliver Photos"Животът ми в One Direction надмина всичките ми мечти. Но след 5 години усещам, че сега е точният момент да напусна групата. Искам да се извиня на всички фенове, ако съм ги разочаровал, но съм длъжен да направя това, което сърцето ми казва, че е правилно. Напускам, защото искам да съм нормален 22-годишен човек, който има възможност да си почива и да се радва на личното си време извън прожекторите. Знам, че имам четирима приятели за цял живот – Луи, Лиъм, Хари и Найл. Знам, че те ще продължат да бъдат най-добрата банда на света", казва Зейн.

"Много сме тъжни, че Зейн си тръгва, но искрено уважаваме неговото решение и му изпращаме цялата си любов", гласи съобщението от името на останалите четирима членове на One Direction.

Какво ще се случи с бандата след това "сътресение", предстои да разберем. Опирайки се на историята, можем да предположим, че за One Direction предстоят тежки месеци, години. Това предположение изниква неизбежно, припомняйки си някои от най-успешните поп банди от последните 25 години – Take That, East 17, Backstreet Boys, Spice Girls… По-голямата част от почитателите на One Direction дори не са били родени, когато тези групи бяха на върха на славата си, но историята има кофти навика да се повтаря.

Когато Роби Уилямс, Брайън Харви, Кевин Ричардсън и Гери Халиуел напуснаха любимите ни поп групи преди години, всички се надявахме, че шоуто може да продължи. Останалите членове на бандите опитваха да бъдат убедителни и да продължават да радват феновете си, но това, което никой никога не каза е, че нещата не бяха и не могат да бъдат същите. Магията просто изчезва. Нещо, което е било обичано в своята цялост, вече има липса...

Единствената група от близкото минало, която успя да устои на множеството кадрови промени и дори да постигне още по-голям успех след тях е... Destiny’s Child. Но не всяка поп банда си има Бионсе.

Сигурни сме, че всички фенове на 1D се надяват любимците им да запишат името на бандата в историята, като групата, която успя да продължи с един по-малко. Ако момчетата, или по-точно техните продуценти, решат да допълнят освободеното място с нов изпълнител, кой предполагате, че може да бъде той? Има ли певец, който може безпроблемно да се включи в One Direction и да осигури естественото развитие на групата напред и нагоре? Или може би смятате, че трябва да се организира кастинг? Но кой да избере – музикантите или феновете? Споделете мнението си с нас в коментарите и гласувайте в анкетата ни, в която сме включили изпълнители, които според нас биха се вписали добре в 1D!

One Direction: заместник