През октомври 2020 г. Джеф Бриджис обяви, че е диагностициран с лимфом, и бъдещето му като актьор изглеждаше несигурно. Приблизително година по-късно, след като се подложи на множество химиотерапии, звездата от "Трон" обяви, че ракът му е в ремисия. Сега носителят на "Оскар" обяви своето завръщане в киното в сериала на FX "Старецът", пише БГНЕС.

72-годишният Джеф Бриджис ще играе пенсиониран агент на ЦРУ. Това е първата му роля от 2018 г. Сериалът е базиран на едноименния роман на Томас Пери от 2017 г. "Старецът".

Джеф Бриджис произхожда от семейство на актьори, като се появява заедно с баща си Лойд Бриджис и брат си Бо Бриджис в телевизионния сериал "Морски лов" от 1958 до 1960 г. Получава "Оскар" за най-добър актьор за ролята си на музикант алкохолик във филма „Лудо сърце“ от 2009 г., където участва заедно с Маги Джиленхол, Колин Фарел и Джеймс Кийн.

Поглеждайки напред, Джеф Бриджис няма проекти в развитие освен предстоящия втори сезон на "Старецът", който засега е без обявена дата на излизане. След като изигра видния персонаж на Сам Флин във франчайза "Трон" на Дисни, е възможно той да се завърне в "Трон 3", като се съобщава, че продължението е в процес на разработване след многократни отлагания.