След години на спекулации и слухове за ново събиране на актьорите от култовия сериал „Приятели“, които после бяха опровергавани, миналата седмица Дженифър Анистън намекна, че нещо такова все пак ще се случи. Отново ще видим шестимата актьори заедно на екрана!

За съжаление не става въпрос за нов сезон, пълнометражен филм или просто специален епизод, както се надяваха многобройните почитатели на сериала. Актьорите ще се съберат пред камерите, за да си припомнят някои от най-забавните моменти при заснемането на сериала, обявен от мнозина за най-великия комедиен сериал на всички времена.

Снимка: Getty Images

Към Дженифър Анистън, Матю Пери, Мат Лебланк, Кортни Кокс, Лиса Кудроу и Дейвид Шуимър ще се присъединят и създателите на сериала Дейвид Крейн и Марта Кауфман. Имена, с които всички, които са гледали сериала дублиран по телевизията, са свикнали, тъй като се изброяват в началото на всеки епизод.

Не бързайте обаче да се радвате, защото преговорите с актьорите продължават и е възможно да не успеят да доведат до нищо. Проектът е предвиден да бъде едно от първите предложения на новата стрийминг платформа на HBO – HBO Max, за която все още няма начална дата.

Снимка: Getty Images

25 години след началото и 15 години след края на „Приятели“ сериалът остава едно от най-гледаните неща в света и продължава да носи милиони на създателите си. 10-те сезона на ситуационната комедия станаха обект на война с наддаване между най-големите стрийминг платформи. В момента сериалът може да бъде гледан в Netflix, които платиха около 100 милиона долара, за да го задържат. От следващата година „Приятели“ вече няма да е част от съдържанието им, защото Уорнър успяха да купят правото да го излъчват на своята предстояща платформа. За да постигнат това те платиха повече от 400 милиона долара.

Въпреки че желанието на зрителите да гледат приятели не отслабва, създателите на сериала твърдо отказват да направят продължение, което е нещо често срещано в днешно време. И това е добра новина, защото всички актьори вече са надхвърлили 50-те години.

 

 

Създателката на сериала Марта Кауфман обясни, че не е изкушена да продължи сериала, защото е наясно, че новите епизоди ще са пълен провал. Хората си мислят, че искат да видят нови епизоди, без да осъзнават, че 30-годишните им екранни приятели вече ги няма.