.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как „Приятели“ почти беше спрян, защото Моника е развратница

LadyZone.bg | преди 4 седмици
Приятели
Снимка: Getty Images

Единственият начин да не сте чували за сериала „Приятели“ е да сте живели на върха на непристъпна планина (и то планина, която е на друга планета) през последния четвърт век. Няма по-успешен комедиен сериал и създателите му продължават да изкарват милиони всяка година само от повторения по телевизията. Но преди 25 години никой не е очаквал такъв феноменален успех и сериалът е бил на ръба да бъде прекратен още след пилотния епизод… заради неморалното поведение на Моника Гелър – една от главните героини.

Ако сте гледали епизода, може би си спомняте, че Моника излезе със свой колега, който ѝ призна, че не е правил секс откакто преди две години се е разделил със съпругата си. Това разчувства Моника и още същата вечер тя си легна с него. Скоро след това обаче научи, че мъжът е използвал същата реплика, за да вкара в леглото и други жени.

Приятели
Снимка: Getty Images

Тази сюжетна линия никак не е допаднала на продуцентите на NBC през 1994. Те решили, че е неморално да покажат по телевизията жена, която си ляга с мъж още на първата си среща с него. В коментарите си са определяли персонажа на Моника като „развратница“ и „к*рва“.

Бъдещето на сериала е било поставено в ръцете на фокус група, пред която епизодът е бил показан. След това всички са били попитани за мнение и се е оказало, че никой от зрителите не намира поведението на Моника за осъдително и неморално. Това е накарало продуцентите да склонят да продължат сериала – решение, за което със сигурност никой не съжалява.

Приятели
Снимка: Getty Images

Днес изглежда немислимо сериал да бъде заплашен от прекратяване заради нещо подобно. Имайте предвид, че в една от най-успешните комедии „Как се запознах с майка ви“ виждаме главният герой да спи с над 50 жени (и по някаква причина смята за подходящо да разкаже за всяка една от тях на децата си).

На фестивала в Трайбека преди дни създателката на „Приятели“ Марта Кауфман коментира колко показателен е бил казусът с морала на Моника за онова време. За никого не е било проблем, че мъж е използвал лъжа, за да вкара жената в леглото. Моника не е разглеждана като жертва, а като виновник за ситуацията

25-годишнината на „Приятели“ изведе цял квартал на протест
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?