Сериалът „Игра на тронове“ беше най-големият телевизионен феномен, но последният сезон беше посрещнат с унищожителни критики. Милиони фенове на сериала подписаха петиция, в която настояват за различен финал. И те може да получат това, което искат, макар и под формата на книга.

Снимка: Getty Images

Американският писател-фантаст и автор на поредицата от романи „Песен за огън и лед“ Джордж Р. Р. Мартин, по чиято поредица е направен сериалът „Игра на тронове“ разкри подробности за новата си книга „Ветровете на зимата в личния си блог „Not a Blog“.

Авторът отбеляза, че събитията, които се случват в творбата, ще се различават от тези, показани в сериала. Според писателя неговите романи са по-големи и по-сложни.

Снимка: Getty Images

„Например, в романа ще се появят нови герои, които ще повлияят на сюжета. Ще кажа също, че не всички герои, оцелели до края на „Игра на тронове“, ще доживеят до края на цикъла „Песен за огън и лед“. Точно както не всички герои, които умират в „Игра на тронове“, ще умрат в книгата“, отбеляза той.

Мартин добави, че не може да говори за края на романа. „А финалът? Ще трябва да се изчака, докато стигна до него. Някои неща ще останат същите, а много няма“, каза той.

Снимка: Игра на тронове

„Ветровете на зимата“ ще е шестият и предпоследен роман в поредицата. Почитателите на Мартин очакват книгата вече повече от 10 години, като за това време всички останали части бяха филмирани и поредицата беше завършена от сценаристите на сериала.

Предполага се, че финалът на Джордж Мартин ще е доста по-добър от този, който видяхме в сериала.