Всяка нова седмица обръщаме поглед назад, за да видим кои са най-добрите музикални видеоклипове от изминалите 5-6-7 дни... Правим го отново, като този път откриваме отлични песни и видеоматериал от Starrah, Ник Хаким, Лидия Айнсуърт, Lightning Bug и Тони Алън. Отваряме си очите на четири и целите сме в слух.   

Starrah - Miss This

Авторката на песни и продуцентка Starrah издаде първия си албум като изпълнител - "The Longest Interlude" излиза от лейбъла Platoon. Сътрудници в проекта са световноизвестни изпълнители и продуценти като Скрилекс, Найл Роджърс, Джеймс Блейк и Boi-1da. Новината е придружена от чисто нов видеоклип към парчето "Miss This". "Вложих всичко в този албум, защото това е моят дневник, суровият саундтрак към живота ми, така че съм много развълнувана да споделя това с всички вас. Това е момент във времето и период на преход и възможности", казва Starrah в изявление до медиите.

Nick Hakim & Roy Nathanson - Moonman

Култовият Ник Хаким обяви нов албум с джаз саксофониста Рой Натансън, по-известен с работата си с Jazz Passengers и Lounge Lizards. Албумът "Small Things" излиза на 16 април от новия лейбъл NYXO на Onyx Collective. Изпълнителите представиха и видеото към новата песен "Moonman". В изявление до медиите Натансън казва, че се е срещнал с Хаким в шоуто на Onyx Collective, когато и двамата са имали участие. "Ник изпълни едно от моите стихотворения по време на гига и след това каза, че иска да дойде вкъщи, за да изпее някои от другите ми стихове", споделя Натансън.

Lydia Ainsworth - Parade

Певицата, автор на песни, композитор и продуцент Лидия Айнсуърт се завръща с нов албум тази година - "Sparkles & Debris" излиза на 21 май от лейбъла Zombie Cat. Водещият сингъл към дългосвирещия албум вече има видеоклип - гледайте "Parade" по-горе. Последният албум на Айнсуърт беше "Phantom Forest", който излезе през 2019 г. Сега тя пише и продуцира новата тава в три мегаполиса в Северна Америка - Торонто, Ню Йорк и Лос Анджелис. "Копнежът изглежда е основна тема, която минава през песните ми в този албум", каза тя в съобщение до медиите. "Независимо дали това е копнеж по любовта, копнеж да бъдеш свободен от потисничеството или копнеж да се появи музата на вдъхновението."

Lightning Bug - The Right Thing Is Hard To Do

Базираната в Ню Йорк инди-рок група Lightning Bug обяви новия си албум "A Color of the Sky", който излиза на 25 юни от лейбъла Fat Possum. Продължението на албума на бандата "October Song" (2019) включва новото парче "The Right Thing Is Hard To Do", която е придружено от анимиран видеоклип, дело на Мелани Клайд. "Тук исках да покажа как вътрешните битки и недостатъците у всеки индивид се отразяват в по-големите проблеми на обществото", казва Одри Канг от групата в изявление до медиите. "Как ние като индивиди знаем, че сме на прав път? Как ние като общество и като вид знаем, че сме на прав път? Затова започнах със себе си и със собствените си битки."

Tony Allen feat. Skepta & Ben Okri - Cosmosis

Афробийт легендата Тони Алън почина през пролетта на 2020-а на 79-годишна възраст. Година по-рано емблематичният барабанист написа и продуцира всички композиции за албума "There Is No End", който излиза от лейбъла Blue Note на 30 април - точно за годишнината от смъртта на Алън. "Няма край" включва 14 парчета и гост вокалисти като Дани Браун, Sampa the Great, Lava La Rue и други. В съобщение до медиите Винсент Таегер заявява, че Алън "е бил учител, без да говори… барабанист и пазител, със страхотна творческа визия - и тази визия изпълва песните дори след като ни е напуснал".

А сега си припомнете как звучеше втората седмица на март: