Всяка нова седмица обръщаме поглед назад, за да видим кои са най-добрите музикални видеоклипове от изминалите 5-6-7 дни... Правим го отново, като този път откриваме отлични песни и видеоматериал от Wolf Alice, Джулиан Бейкър, Real Estate, Иги Поп и Pussy Riot. Отваряме си очите на четири и целите сме в слух.  

Wolf Alice - The Last Man On Earth

Wolf Alice обявиха, че се завръщат с нов албум, споделяйки заедно с това сингъл от него - "Last Man on Earth" е първото предложение от дългоочаквания студиен проект на групата, като албумът "Blue Weekend" ще излезе на 11 юни. Видеоклипът към парчето "Последният човек на Земята" е режисиран от Джордан Хемингуей. Вокалистката на бандата Ели Роусел споделя за песента: "Става въпрос за арогантността на хората. Певицата пише парчето, след като прочита романа "Котешката люлка" на Кърт Вонегът.

Julien Baker - Heatwave

Джулиан Бейкър също се завръща с нов албум - "Little Oblivions", като певицата сподели четвъртата песен от проекта - "Heatwave". Парчето е придружено от видеоклип, режисиран от Сабрина Никълс. "Heatwave" всъщност е "посветена на това колко време прекарваме в притеснения за неща, които са тривиални", казва Бейкър, около която има още една интересна новина през последните дни - певицата записа кавър на емблематичното парче "Everything in Its Right Place" - сигурно си спомняте как започва "Ванила скай" с Том Круз и Камерън Диас, нали? Албумът "Little Oblivions" ще последва "Turn Out the Lights" на Бейкър от 2017 г.

Real Estate - Half a Human

Real Estate обявиха нов краткосвирещ албум, наречен "Half a Human", който излиза на 26 март, като споделиха и водещия сингъл от него. Видеоклипът към парчето е режисиран от FISK, като групата го записва по време на локдауна - всъщност записва общо шест песни, които ще бъдат включени в "Half a Human". Когато пандемията принуждава членовете на групата да се изолират, те продължават да работят дистанционно по музиката и така се ражда новият студиен проект.

Iggy Pop - Do Not Go Gentle Into That Good Night

Пънк иконата Иги Поп сподели видеоклип към своята интерпретация на стихотворението на Дилън Томас "Не си отивай кротко в тъмнината" (Do Not Go Gentle Into That Good Night). Режисьор на драматичното видео е Саймън Тейлър. Наскоро Иги Поп пусна още и парче за COVID-19, наречено "Мръсен малък вирус" (Dirty Little Virus).

Pussy Riot feat. Dorian Electra - TOXIC 

Надя Толоконикова от Pussy Riot сподели "TOXIC" - нов сингъл в сътрудничество с Дориън Електра. Парчето, продуцирано от Дилън Брейди, е придружено от хиперактивна и често изпълнена с кървища картина, така че сте предупредени! В изявление Толоконикова отбелязва, че тази година се навършват десет години от създаването на Pussy Riot, а "TOXIC" е политическа, защото личното е политическо". "Сингълът отразява важността на грижата за себе си, опазването на психичното здраве и стоенето настрана от връзките, които тровят човек", казва тя.

Ето как звучеше втората седмица на февруари: