Всяка нова седмица обръщаме поглед назад, за да видим кои са най-добрите музикални видеоклипове от изминалите 5-6-7 дни... Правим го отново, като този път откриваме отлични песни и видеоматериал от Дъ Уикенд, Фийби Бриджърс, Суфян Стивънс, Риънън Гидънс и Карди Би. Отваряме си очите на четири и целите сме в слух.  

The Weeknd - Super Bowl LV Halftime Show

Дъ Уикенд извади всички хитове от ръкава си по време на дългоочакваното изпълнение на канадския рапър на полувремето на Субер Боул 2021. Той откри шоуто с песните "Starboy" и "The Hills", след което продължи с "Can’t Feel My Face", "I Feel It Coming" и "Save Your Tears". Струнна секция се присъедини към Дъ Уикенд за "Earned It", а после канадския рапър и неговите танцьори с превързани лица излязоха на терена за "House of Balloons", след което изнесоха впечатляващ светлинен спектакъл за мегахита "Blinding Lights".

Phoebe Bridgers - I Know The End (Live)

Фийби Бриджърс леко напомни за златните години на грънжа, след като гостува в шоуто Saturday Night Live на 6 февруари с водещ Дан Леви. По време на първото изпълнение певицата и бандата й забиха "Kyoto" от номинирания за "Грами" албум "Punisher", след което Бриджърс буквално заби китарата си в аудиомонитора на сцената, разбивайки я на парчета. Дейв Грол от Foo Fighters не пропусна да коментира, че е останал впечатлен от проявата на Фийби, а той е виждал какви ли не изпълнения от Кърт Кобейн по време на годините му в Nirvana.

Sufjan Stevens - Tell Me You Love Me

Американският инди изпълнител Суфян Стивънс обедини отново творчески сили с режисьора на филма "Назови ме с твоето име" Лука Гуаданино. Поводът е видеото към парчето "Кажи ми, че ме обичаш" от албума "The Ascension" на Стивънс, като е реализирано в сътрудничество с Алесио Болцони и Селия Хемптън. От друга страна, Гуаданино ще режисира нов филм - "Bones & All", в който актьорът Тимъти Шаламе, който изгря с ролята си в "Назови ме с твоето име", води преговори за участие.

Rhiannon Giddens feat. Francesco Turrisi - Calling Me Home

Риънън Гидънс обяви нов албум с италианския музикант Франческо Туризи, като "Calling Me Home" ще излезе на 9 април от лейбъла Nonesuch. Двамата записват албума в малко студио извън Дъблин само за шест дни. Водещият сингъл "Calling Me Home" е написан от Алис Джерард, а вокалите на Гидънс звучат изключително емоционално и дълбоко. "Calling Me Home" ме порази силно и дълбоко първия път, когато я чух, както и всеки път оттогава", казва самата Гидънс.

Cardi B - Up

Карди Би се завърна не само с нова песен - "Up", но парчето идва придружено, както беше обещано, и от нов клип. Видеото е режисирано от Тану Муино и започва с кадър на Карди Би на гробището, където виждаме надгробен камък с надпис "Почивай в мир, 2020-а". Новият сингъл идва като продължение на мега хита "WAP", който Карди Би  записа с Меган Дъ Стелиън. Рапърката разказва в интервю пред Зейн Лоу в Apple Music, че този път е решила да се отклони от сексуалните теми в предишната песен и да направи парче, което е вдъхновено от гангстерско насилие.

Ето как звучеше първата седмица на февруари: