Всяка нова седмица обръщаме поглед назад, за да видим кои са най-добрите музикални видеоклипове от изминалите 5-6-7 дни... Правим го отново, като този път откриваме отличен видеоматериал + песни от U.S. Girls, Helado Negro и Xenia Rubinos, The Strokes, New Order и Лидо Пимиента. Отваряме си очите на четири и целите сме в слух.

U.S. Girls feat. Rich Morel - Santa Stay Home (Explicit Version)

U.S. Girls пусна нова коледна песен, печелейки внезапно сърцата ни. Наречено "Santa Stay Home", парчето е написано от фронтдамата на проекта Мег Реми в съавторство с Рич Морел. В своето "писмо" Мег препоръчва на Дядо Коледа да си остане вкъщи тази година заради климатичните промени на планетата, въздействието върху околната среда от изсичането на коледни елхи и обусловено от консуматорския начин на живот раздаване на подаръци.

Helado Negro feat. Xenia Rubinos - I Fell In Love

Helado Negro и Xenia Rubinos пуснаха видеоклип към музикалната си колаборация от април, наречена "I Fell in Love". Видеото е режисирано от STILLZ, креативния директор на регетон хитмейкъра Bad Bunny. "От момента, в който за първи път чух музиката му, наистина се влюбих в звука", казва самият STILLZ. "Страхувам се да летя, така че никога не мога да спя в самолети. Но когато за пръв път започнах да слушам неговата музика, това да ми помогна да се успокоя и да заспя - тогава наистина разбрах, че има нещо специално в звука му."

New Order - Be a Rebel

New Order, легендарните изпълнители зад химна "Blue Monday", се завръщат с музикален видеоклип към новия си сингъл "Be a Rebel”. Зрелищният късометражен филм е режисиран от испанския режисьор NYSU. "Be a Rebel" излезе през септември, като това бе първото ново парче на New Order от пет години насам, а същия месец групата издаде "Renegade Spezial Edit" на сингъла. Последният студиен албум на New Order - "Music Complete", излезе през 2015 г.

The Strokes - The Adults Are Talking

The Strokes споделиха нов видеоклип към новото си парче "The Adults Are Talking" от последния им албум "The New Abnormal". Във видеото членовете на групата се изправя срещу отбор от роботи в бейзболен мач. Музикантите губят срещата с 56:1, но празнуват така, сякаш са спечелили Световните серии. Клипът е режисиран от Роман Копола, работил неведнъж по видеоклиповете на бандата.

Lido Pimienta - The Road to Miss Colombia (Documentary)

Лидо Пимиента представи нов документален филм - "Тhe Road to Miss Colombia", с който разкрива пътя към създаването на номинирания за "Грами" албум "Miss Colombia". "Този документален филм е кулминацията на шестгодишната ми работа", казва родената в Колумбия и базирана в Торонто изпълнителка. Дори да не изгледате цялата документалка за албума, не пропускайте да чуете най-големия хит в него - парчето "Nada", или една от най-добрите песни на годината в цялата индустрия.