Американският актьор и музикант Мийт Лоуф е починал на 74-годишна възраст, съобщава The Guardian. Причината за смъртта му не е известна.

Жена му Дебора е била до него в последните му мигове.

"С тъга в сърцата ви съобщаваме, че тази вечер си отиде несравнимият Мийт Лоуф, заобиколен от семейството си“, се казва в съобщението, което семейството му публикува във Фейсбук.

Мийт Лоуф е артистичният псевдоним на Майкъл Лий Ади. Той е певец и актьор, чийто най-големите хитове са I Would Do Anything for Love и Bat Out of Hell.

Първите му изяви на сцена са като актьор в училищните постановки. Заради сериозните си габарити треньорът по американски футбол, при когото тренира в гимназията, му дава прякора „meatloaf“ (месно руло), според една от версиите на самия Майкъл Лий Ади.

В Лос Анджелис 20-годишният Майкъл сформира първата си група – Meat Loaf Soul. По време на първия им запис в студио Мийт Лоуф взима толкова високо една нота, че изгаря предпазител. Веднага са му предложени три договора за запис, които той отказва.

С времето обаче популярността на Мийт Лоуф се увеличава все повече и това му помага да се присъедини към рок мюзикъла „Коса“.

Има над 100 роли в киното, но може би най-емблематични са участията му в култовите филми "Боен клуб" и "The Rocky Horror Picture Show".