„Петя на моята Петя“ се превърна в любим български филм на публиката, като продължава да се излъчва в кината в България, а вече и в чужбина.

До момента са обявени 16 дати в Германия, Испания, Франция, Дания, Белгия, САЩ и Великобритания. Българите в чужбина могат да видят събитията във Фейсбук страницата на „Петя на моята Петя“ и да закупят билети предварително. Поради сериозния интерес сред родните диаспори предстои обявяването на още дати в големи градове в Европа.

На 15 март се проведе и специална прожекция на „Петя на моята Петя“ в рамките на дванадесетото издание на популярния филмов фестивал Франкофилм в Рим. В официалната селекция участват 18 филма от различни страни, членки на Франкофонията, като „Петя на моята Петя“ е единственият филм от България.

Историята, вдъхновена от ярката личност на изумителната Петя Дубарова, е все още на голям екран в кината в България и се разпространява от bTV Studios.

Филмът не е биографичен, но вълнува с темите, които поставя – за смелостта да бъдеш различен и да отстояваш идеалите си, за волята да се пребориш с несправедливостите на системата и кога матрицата успява да ни превърне в „консервни кутии без етикети“.

Засяга темите за образованието и неговата роля в живота на подрастващите. Не подминава тръпката от първата любов и нуждата от приятели по пътя към постигане на един по-добър свят.

Актьорският състав включва Александра Костова, Алиса Атанасова, Юлиан Вергов, Албена Павлова, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев, Моньо Монев, Орлин Павлов, Искра Донова, Васил Банов, Емил Марков и Александър Милчев. Режисьор е Александър Косев, зад камерата е Иван Вацов, а сценарият е дело на Нели Димитрова и Валентина Ангелова. 

През април тази година се навършват 60 години от рождението на забележителната Петя Дубарова. Това превръща филма в кауза, която цели да запознае повече хора с творчеството и гения на младата поетеса, напуснала този свят само на 17 години.