Дългоочакваният филм "Петя на моята Петя" ще направи своята премиера във всички кина в страната на 21-ви януари. Кино лентата, разпространявана от bTV Studios, провокира различните поколения с въпросите "Каква е цената да бъдеш различен?" и "Колко далеч можеш да стигнеш в опитите да защитиш убежденията си?".

Актрисата Александра Костова е отличена с приза за "Най-добра женска роля" от международното жури на фестивала "Златна роза" за превъплъщението си в образа на Петя Монова.

„Петя Монова е едно момиче, което е бунтар, но същевременно е много чувствителна, и нежна, и е човек, който много държи на приятелите си. Тя е идеалист, и мечтател, и иска да се бори за това, което е важно за нея като много други хора.“ разказва актрисата.

Образът на Петя Дубарова оживява на големия екран благодарение на Алиса Атанасова. Младата Петя се среща с любимата си поетеса, на която иска да подражава по всеки възможен начин.

„Мисля, че целият филм е за една система, която за 40 години не се е променила. Ако има хора, които са млади и не само, всякакви хора, които искат да движат нещата напред, тогава може да се промени.“ Споделя Александра.

Мартин Методиев играе Мони – остроумно и чаровно момче, което обаче остава в инвалидна количка заради инцидент в училище. Това довежда в училището строгия и консервативен директор Крачунов, в чиято роля виждаме Юлиан Вергов. Мони е различен, а остарялата система не иска да се съобразява с това. Петя и приятелите й обаче не остават безучастни срещу несправедливостта.

“Идеята на моя персонаж не е да покажа колко тежък е животът на един инвалид и колко той за нищо не става. А да покажа как въпреки нещастните случки и събития, които се случват, всъщност в неговия образ се чете една сила, която той е намерил да продължи напред.“ разказва актьорът за своята роля.

Общото, което Мартин намира с него, е именно тази крачка, която прави –да продължи напред въпреки обстоятелствата, които му пречат.

Във филма и Петя, и Мони са влюбени. Но любовта и на двамата е различна. Нейната е поетична и малко имагинерна, докато Мони е влюбен в Джула, изиграна от Алена Вергова, която постоянно го пренебрегва.

 „Филмът изпраща много послания, но едно от най-важните, най-силните за мен е да намериш сили, да се откъснеш от общата маса, да не се притесняваш да изразяваш себе си. Да не се притесняваш да си различен, защото да си различен означава да си буден, означава, че мислиш в някаква посока, която не е диктувана, която е според твоите виждания“ споделя Мартин.