Снимка: ИК КръгозорДъщерята на пеперудите
Мери Алис Монро

Представяме ви един силен и затрогващ роман за преоткриването на собственото аз, за новото начало и за тайните на женската душа. Защото „Истинската красота е в трансформацията, в смелостта да се промениш.”

Съвсем в унисон с есента, ето един интересен факт: „когато дните станат по-къси и задуха студеният вятър, пеперудите монарх долитат от всички посоки на света към Свещения кръг в памет на богините, които застанали пред огнената бездна и смело скочили в пламъците, жертвайки себе си, за да донесат светлина и живот на света.”

Историята, свързана с този интересен вид пеперуди, е следната: от самото си раждане Лус Авила познава легендата за las mariposas – красивите пеперуди монарх, които всяка година прелитат с крехките си криле близо пет хиляди километра, за да се завърнат до зимния си дом в Мексико. От баба си, която винаги е била нейното единствено семейство, е научила за техните мистични сили и за вдъхновяващото им пътуване. Сега е нейният ред – също като пеперудите – да се отправи на това дълго и опасно пътешествие до планините на Мексико, за да изпълни последното желание на  любимата си абуела и да намери своите корени. Зад себе си оставя мъжа, който я обича искрено, но пътуването ще й помогне да открие нещо също толкова важно. Защото не можеш да вървиш към бъдещето си, ако не си се примирил с миналото си.

Съдбата среща Лус с няколко загубили пътя си жени, които не приличат по нищо една на друга – всички са на различна възраст, с различен характер и различни мечти... Всяка от тях търси и копнее за промяна в живота си.

И докато следват зрелищната, блещукаща река от оранжеви пеперуди в небето в това нежно и понякога болезнено завръщане към дома и към своето съкровено аз, Лус и нейните приятелки ще бъдат понесени на вълните на древните ритуали и митове... Защото жените, също като пеперудите монарх, трябва да повярват на инстинкта си и да разперят криле за полет...

От ИК Кръгозор

Снимка: ИК ColibriДете във времето
Иън Макюън

„Дете във времето“ ни въвежда в живота на Стивън Луис – детски писател, чието тригодишно момиченце е отвлечено. Романът проследява опустошителните ефекти от тази болезнена загуба. Ежедневието променя своя пулс и вкус - отношенията със съпругата и приятелите се сриват, всички връзки на героите със света се разпадат. Две години след  трагедията бащата се вглежда във всяко петгодишно момиче на улицата и това му дава увереност в продължаващото съществуване на обичното му дете.

За автора: Иън Макюън, най-награждаваният английски писател, е познат у нас с книгите „Неумолима любов“, „Събота“, „Почивка в чужбина“, „На плажа Чезъл“ и „Изкупление“.

„Дете във времето“ е шестата книга на Иън Макюън. Психологически дълбока и амбициозна, тя бележи началото на по-зрелия период в литературната кариера на писателя.

От ИК Colibri, цена 14 лв.