Били Айлиш даде просторно интервю за "Rolling Stone", в което говори за предстоящия си албум "Happier than ever", който ще излезе на 30 юли.

"Почти нито едно от песните там не е радостна", уверява тя почитателите си.

От статията става ясно, че Били все още често нощува в дома на родителите си, но брат ѝ вече е напуснал къщата и живее отделно с приятелката си, инфлуенсърката Клаудия Сулевски.

Айлиш черпи журналистите с безглутенови веган бисквити, които приготвя сама. Тя признава, че това е нейният начин да релаксира, когато се чувства тъжна. "Като терапия е за мен".

Певицата не обича тишината. Тя коментира дори приготвянето на бисквитите сякаш е влогър. "Не отивам в банята, без да гледам нещо на телефона си".

Откакто става звезда, Били често се връща към любимите си филми и сериали като "Шерлок" и "Офисът", а от по-новите е харесала "Стюардесата" и "Момиче с потенциал".

"Всичко е в телефона ми."

"Колкото по-популярна ставам, толкова повече разбирам защо любимите ми звезди не са правили това, което съм очаквала от тях", признава тя.

Айлиш твърди, че въпреки славата живее нормален живот - гледа "Здрач", прави си татуировки, ходи на първи срещи (максимално дискретни).

"Става ми много забавно, когато виждам списъци от рода на: "10 прични защо Били Айлиш е илюминат?", казва тя. "Човек, представа си нямаш колко съм обикновена, всъщност."