По-рано тази година бяха раздадени антинаградите “Златна малинка” и повечето отидоха при мюзикъла “Котките” на режисьора Том Хупър. И въпреки че филмът беше обречен на провал от момента, когато пуснаха първия му трейлър (всички се ужасиха от зловещите хибриди между котки и хора), създателите все пак имаха надежда да си върнат поне бюджета, за да не излязат на загуба. И имаха основания да се надяват на това, тъй като постановката “Котки” на Андрю Лойд Уебър е една от най-известните и обичани музикални творби на всички времена. Мюзикълът дълго време държа рекорда за най-дълго игран мюзикъл на Бродуей, преди да бъде задминат от “Фантомът на операта”, също на Андрю Лойд Уебър. Ако все още не сте гледали оригиналната версия на "Котки”, сега имате възможност да я видите онлайн съвсем безплатно.

Снимка: Getty Images

Големият британски композитор продължава да е един от най-богатите хора във Великобритания, въпреки че коронавирусът и затварянето на театрите му причиниха загуба от около 20 милиона паунда.

И докато Андрю Лойд Уебър не е на театралната сцена, почитателите му могат да го намерят в интернет, където композиторът всяка седмица качва по един свой мюзикъл, който хората могат да гледат напълно безплатно. Вече имахме възможност да се насладим на “Йосиф и шарената дреха”, “Исус Христос суперзвезда”, “Фантомът на операта”, “Любовта никога не умира” и “Джийвс”. Тази седмица идва ред на “Котки”.

Видеото ще бъде достъпно от 21 часа в петък в продължение на 48 часа.