Барбадоската изпълнителка Риана, която в момента живее в Лондон, направи зашеметяващ дебют в годишната класация на вестник „Сънди Таймс“ за най-богатите британски музиканти. 32-годишната певица се изтстреля директно на трета позиция със състояние от 468 милиона паунда, натрупано благодарение на 8-те й албума, линиите за козметика и бельо, които носят нейното име.

Андрю Лойд Уебър
Снимка: Getty Images

Първото място си поделят Андрю Лойд Уебър, който макар да губи цели 20 милиона в сравнение с миналата година заради затворените театри, и Пол Маккартни, които имат в сметките си по 800 милиона паунда. Бившият бийтълс пък е увеличил банковата си сметка с 50 милиона паунда, благодарение на продажбите на детската му книга и световното му турне.

Пол Маккартни
Снимка: Getty Images

Топ 5 на списъка на заможните музиканти във Великобритания се допълва от Елтън Джон, който се нарежда на четвърто място с 360 милиона паунда, следван от Мик Джагър с 285 милиона.

Мик Джагър
Снимка: Getty Images

Шестата позиция си поделят Оливия и Дани Харисън (вдовицата на покойния член на „Бийтълс“ Джордж Харисън) и Кийт Ричардс от „Ролинг Стоунс“ с 270 милиона паунда. Следват Ринго Стар със състояние възлизащо на 260 милиона и Майкъл Флетли с 206 милиона.

Челната десятка се оформя и поделя между трима музиканти, които имат в банковите си сметки точно по 200 милиона паунда - талантливия и млад Ед Шийрън, Стинг и Род Стюарт.