През дъждовните есенни дни киносалоните стават все по-примамливи. През този сезон киноманите няма да останат разочаровани и на големите екрани ща видим няколко дългоочаквани заглавия.


1.„Надцакването”
Премиерата на филма „Надцакването” в българските киносалони е на 27 септември. Филмът на Брад Фърман се вглежда в опасния свят на онлайн залаганията. В главните роли на кинолентата ще видим Бен Афлек и Джъстин Тимбърлейк.

Сюжетното действие се концентрира върху бедния студент Ричи Фърст (Джъстин Тимбърлейк), който в игра на покер онлайн бива измамен и губи всичките си пари. Студентът разбира, че дължи и пари на собственика на сайта Айвън Блок (Бен Афлек).

Животът на Фърст коренно се променя, след като е принуден да стане протеже на Блок. Адреналинът неимоверно ще се покачи, когато се пренесем в тъмния свят на онлайн залаганията.

 

 

2.„Гравитация”
Във филма на режисьора Алфонсо Куарон ще станем свидетели на перфектния тандем Сандра Бълок и Джоржд Клуни. Действието в „Гравитация” се развива извън пределите на Земята, където биоинжинерът Райън Соун (Сандра Бълок) и астронавта Мат Ковалски (Джордж Клуни) ще трябва да намерят начин да оцелеят. По време на рутинно космическо пътуване става сериозен инцидент - астероиди унищожават совалката, в която се намират.

Стоун и Ковалски остават без връзка със Земята, завързани един за друг в безкрайния космически мрак.
Шансът им за завръщане у дома се крие в ужасяващите тайни на космоса. Какви са те ще можем да разберем на 4 октомври.

 Продължава >>

3.„Облачно с кюфтета 2: Отмъщението на огризките”
Любителите на анимациите ще могат да се потопят отново в света на изобретателя Флинт Локууд.

Във втората част на комедията обитателите на провинциалното градче Суалоу Фолс биват принудени да го напуснат. По време на краткото им пътуване те разбират, че целият остров е нападнат хранителни чудовища. Флинт и приятелите му са изправени пред предизвикателството да спасят жителите на острова и целия свят.

Всичко това е съчетано с голяма доза хумор и очарователни моменти. Премиерата на „Облачно с кюфтета 2” ще е на 11 октомври.

 

4.„Тор: Светът на мрака”
Продължението на „Тор: Богът на гръмотевиците” е дългоочаквано от любителите на фентъзи жанра, приключенията и добрите екшън каскади. Мащабната продукция и очакван блокбастър ще е значително по-мрачен и напрегнат спрямо предшественика му.

В продукцията на Marvel могъщият Тор ще се бори за спасяването на земята и Деветте територии от зловещ враг стремящ се да потопи в мрак цялата вселена. Действието се развива година след събитията в „Отмъстителите”.

Отмъстителите - за честта на комиксите! >>

Режисьорът на лентата този път в Алън Тейлър, за когото това е първи високобюджетен проект. Бюджетът на продукцията е около 170 милиона долара, а в главната роля отново ще видим Крис Хемсуърт.

Премиерата на филма в българските киносалони ще е на 1 ноември.

 Продължава >>

5.„Съветникът”
През ноември ни предстои да видим и криминалната драма „Съветникът”. Филмът на режисьора Ридли Скот ще ни пренесе в света на адвокат (Майкъл Фасбендер), който е въвлечен в центъра на схема с трафик на наркотици. В основата й са местен богаташ (Хавиер Бардем) и неговия партньор (Брад Пит). Пенелопе Круз се превъплъщава в приятелката на главния герой.

6.„Игрите на глада: Възпламеняване”
Поредното дългоочаквано продължение през тази година – „Игрите на глада: Възпламеняване”, ще излезе по кината на 22 ноември.

Екранизацията по трилогията на Сюзън Колинс е режисирана от Франсис Лоурънс , а в главните роли ще видим Дженифър Лорънс, Джош Хендерсън и Лиам Хемсуърт.

Новите лица в "Игрите на глада: Възпламеняване" >>

Действието продължава със завръщането на Катнис Евърдийн дома й, след като с Пийта Меларк побеждават 74-те Игри на глада. Победата означава за тях, че трябва да напуснат семействата и приятелите си, за да се отправят на „Турнето на победителите” във всички окръзи на Панем.

През това време Капитолът подготвя нови 75-и юбилейни игри, които може да променят Панем изцяло.

В стилистично отношение, динамика и мащабност се очаква филмът да на по-високо ниво спрямо първата част и да оглави бокс офис класациите.


7.„Хобитът: Пущинакът на Смог”
Още една екранизация ще прикове вниманието на филмовите любители през тази зима. В края на годината ще излезе втората част от трилогията по романа на Дж. Р. Толкин – „Хобит”. Режисьор на мащабната продукция ще е отново Питър Джаксън.

Хобит - едно дългоочаквано киноприключение >>

Познатият ни герой Билбо Бегинс е въвлечен в спасяването на царството на джуджета Еребор от дракона Смог. Вълнуващото приключение на Билбо е съчетано с големи дози напрежение, напрегнато действие и запомнящи се ефекти.

Във филма в главните роли ще видим отново Мартин Фрийман, Иън Маккелън, Кейт Бланшет, Анди Съркис, Хюго Уейвинг, Ричард Армитидж и др.