Група приятели се събират всяка сряда вечер, вдъхновени от магията на фотографията. Споделеното им удоволствие от снимането, разговорите и спонтанността на мисълта им раждат „Портрети в сряда”. Проектът започва като игра, без претенции: "Какво ще стане, ако..."

LadyZone.bg приканва изкушените от това изкуство да посетят изложбата на Даниел Йорданов, Емма Бардизбанян, Ивелина Берова, Искра Ботева и Радослава Каназирска от 7-19 юни в софийската галерия „Алгара” (името на галерията означава женствена, но и силна – бел. ред). Откриването е този петък от 19 ч. 

Изложбата представя субективния поглед върху фотографския портрет, вдъхновен от успоредното съществуване на аналогови и дигитални изображения.

Четири женски образа, представени през погледа на пет различни обектива, правят опит за симбиоза, общо звучене на различни начини на фотография.

Част от кадрите са правени с дървена аналогова камера 13х18cм, заснети с обектив с една леща върху хартиен негатив, а останалите са снимани с дигитални камери, през фокусиращото стъкло на аналоговата. 

Изложбата е част от Месеца на фотографията 2013 г. Всички събития в рамките на месеца можете да разгледате в сайта на инициативата >>