„Месецът на Оскарите“ тече bTV Cinema и вечерта на 18 февруари може да гледате филма "Съдията".

Заслужава ли си? Имаме 10 причини, заради които си струва да го направите.

1. "Съдията" е драма от САЩ. Ако си падате по лентите, които ще ви накарат да се замислите и ще предизвикат въображението ви със сложни човешки отношения - със сигурност няма да си загубите времето с този филм. 

2. През 2014 го режисира Дейвид Добкин. В ролите ще видите Робърт Дауни-джуниър, Робърт Дювал, Вера Фармига, Били Боб Торнтън, Винсънт Д’Онофрио, Дакс Шепърд и др.

3. Филмът е номиниран за „Оскар“ за най-добър актьор в поддържаща роля.

4. Повдигаме завесата, за да ви разкажем малко от сценария.

Героят на Дювал е известен в малкия си град като безкомпромисен съдия, а синът му, Ханк (изигран от Дауни) е още по-безпощаден и от баща си. Ханк е успешен, ловък адвокат в големия град, който е избягал възможно най-далеч от корените си, но семейна трагедия го принуждава да се върне обратно у дома – при властния си баща и хората, които се е опитал да загърби. 

5. И ако си мислите, че продължението би било предвидимо - продължете да четете. Плановете на Ханк за бързо прибиране са възпрепятствани, когато последният човек, за когото някога е очаквал да имат нужда от услугите му, е обвинен в убийство. Съдията, дългогодишният арбитър на правосъдието, сега е изправен пред милостта на системата, без алиби и дори без никакъв спомен от въпросната нощ.

6. Филмът не касае тематично само областта на правото. Действието разгръща многопластовите отношения между баща и син. След толкова много години и толкова много белези, и за бащата, и за сина, пътуването да открият истината се превръща в нещо повече от инцидент по тъмен, селски път.

7. В допълнение, лентата ще се хареса и на хората, които обичат емоционалните филми. Това е разказ за спомени, любов и възможност за изкупление. 

8. За заснемането на лентата са похарчени 50 милиона долара.

9. Робърт Дауни-джуниър е харизматичен и с черен костюм, и с тениска и дънки с цвят на мастило.

10. Ако искате да научавате още интересни факти за филмите и церемонията по раздаването на "Оскарите", не пропускайте статиите в Ladyzone.bg.