Антъни Хопкинс разкри, че е бил вдъхновен да пусне своя ароматна колекция, след като е забелязал как различните ухания променят психологическата му нагласа.

Емблематичният холивудски актьор представи колекцията парфюмна вода и аромати за дома "AH Eau de Parfum" в сътрудничество с благотворителната организация No Kid Hungry, за да подпомогне борбата с глада сред децата в САЩ, като сега разкрива повече за вдъхновението си зад уникалните ухания.

"Ароматите са форма на медитация, те просто променят психологическата ми нагласа. Със сигурност ми помагат в живописта, музиката и актьорството. Това е неразделна част от собствения ми вътрешен живот", казва Хопкинс.

Снимка: Getty Images

Унисекс ароматът на Антъни Хопкинс представлява комбинация от сладък бергамот, билков мускус и цитрусов портокалов цвят, за който звездата на "Мълчанието на агнетата" споделя, че му напомня за детството.

"Когато бях дете, имахме портокалово дърво в градината на леля ми. [Ароматът на цветчетата] ми оказа огромно влияние и обичам аромата им", допълва Хопкинс.

Другите продукти в колекцията включват ароматни свещи и дифузери с аромат на сандалово дърво, кехлибар или гардения тубероза, последната от които е истинска ода за Уелс - родината на Антъни Хопкинс.

Снимка: Getty Images

"Независимо дали свиря на пианото или рисувам в студиото си, ароматът създава настроение за спокойствие и предизвиква странно чувство на благодарност", казва той.