Холивудската звезда Антъни Хопкинс, познат като Ханибал Лектър от "Мълчанието на агнетата", в момента е зарязал актьорството, за да се отдаде с цялата си енергия на рисуването. Можете да закупите сериграфии на картините му от официалния сайт anthonyhopkinsart.com, но преди това научете повече за изкуството му от самия актьор.

За символиката на картините и рисунките си Антъни Хопкинс заявява: "Не мисля, че имат някакъв конкретен смисъл. Просто рисувам. Откривам какво мога да постигна в процеса на създаването, без да анализирам. Нямам идея какво ще се получи с това платно, но процесът на създаване е много удовлетворяващ. Всичко е пълна лудост - отражение на това, което е в главата ми".

Ателието на холивудския актьор е организиран хаос, пълно с художествени материали от всякакъв цвят и калибър - масло, акрил, темпера, химикали, маркери, четки и платна...

За него крайният резултат не е от значение - свобода от очакванията, която му позволяват да развихри въображението си до максимален предел: "Не се страхувам от резултата и не чувствам потребност да се доказвам. Никога не съм имал академичната дисциплина да работя по правилата. Творя на принципа проба-грешка. Предполагам, че съм дълбоко инстинктивен".

Силата в картините му идва не от лицата, а от очите: "Лицето не е важно. Очите са най-магнетичната връзка с душата на един човек. Примитивно, детинско изкуство... защото самият аз съм дете. Досега се държах толкова сериозно, но вече не го правя. Просто се наслаждавам на вълнуващия характер на живота".

Разгледайте част от невероятните картини на Антъни Хопкинс в галерията по-горе, които се предлагат в продажба ексклузивно от "Margam Fine Art".