82-годишният Антъни Хопкинс е сред най-уязвимата от коронавируса възрастова група, затова вече 10 дни прекарва времето си под карантина, заедно с котарака си Нибло. За да отбележи десетия ден изолация, актьорът сподели с почитателите си ново видео.

Във видеото Хопкинс благодари на феновете си за всички положителни коментари и хубави пожелания и ги увери, че макар да е изолиран от света, не скучае и намира с какво да се занимава.

 

Въпреки, че е известен преди всичко като актьора, изпълнил ролята на зловещия убиец и канибал доктор Ханибал Лектър (и получил заслужен “Оскар” за това), Антъни Хопкинс е също така и композитор и художник. Във видеото можете да видите някои от картините му.

Актьорът винаги е обичал да рисува, но през 2003 г. съпругата му Стела Арояве намерила някои негови рисунки и го уверила, че са много добри. Така Хопкинс хванал четката и започнал да рисува по-често. През 2017 г. той призна, че е бил изненадан, когато изведнъж е научил, че картините му са истински хит в интернет. Ако ви е любопитно, можете да разгледате част от тях във виртуалната му галерия.

Антъни Хопкинс със създателя на комикси Стан Лий през 2013 г.
Снимка: Getty Images

Освен да рисува, Хопкинс също така свири на пиано за котарака си Нибло, който във видеото присъства единствено на снимка, защото, както обяснява актьорът, в момента е зает да пише автобиографията си.

Нибло не харесва картините ми”, завършва видеообръщението си Антъни Хопкинс. “Мисли, че е по-добър художник от мен.