Големият актьор Антъни Хопкинс отпразнува 45 години трезвеност и отбеляза деня в социалните мрежи. По време на изолацията заради коронавируса много хора се бориха с пристрастявания, алкохолизъм и депресия, но актьорът, който някога е бил алкохолик, е издържал на напрежението.

Беше трудна година, пълна с болка и страдание за много, много, много хора“, каза той във видеото. „Точно преди 45 години на днешната дата ми се случи нещо, което ми отвори очите. Животът ми се беше устремил към трагедия. Напивах се почти до смърт. Тогава в главата ми се появи една мисъл и се запитах дали искам да живея или да умра. Казах си, че искам да живея и изведнъж животът ми се промени и се случи нещо невероятно.“

Сър Антъни Хопкинс, който е на 82 години, не за пръв път говори за проблемите си с алкохола в миналото. Той е споделял, че и до сега има моменти, когато се съмнява, че ще издържи, но за щастие винаги намира сили, за да не се поддаде на изкушението.

Снимка: Getty Images

Хопкинс се счита за един от най-големите британски актьори и има награда „Оскар”. Той започва кариерата си в театъра през 1960 г. и през 1968 г. прави пробива си в киното, но в началото пътят му не е лесен, защото редовно е с махмурлук и това му пречи.

Снимка: Getty Images

Преди 45 години жена от организацията Анонимни алкохолици го съветва да поиска помощ от Бог и след като актьорът поверява живота си на по-висша сила, никога отново не посяга към чашката.