Актрисата Танди Нютън, позната от „Мисията невъзможна“ 2 и „Западен свят“, призна в интервю за The Sunday Times, че е била изнасилена. Това се случило, когато била само на 16, на снимачната площадка на филма „Флирт“, който се счита за нейния дебют в киното.

„Случи се в нощта, в която баща ми си замина у дома. Бях на 16 и девствена. Бях психологически подготвяна за този момент от седмици. Не се съпротивлявах, защото бях почти парализирана от страх. Беше сексуално насилие.“

47-годишната холивудска актриса разказва и за още една ужасяваща случка от времето, в което тя все още била млада и пробиваща в киното. По време на прослушване за филм режисьор я помолил да седне на стол с разтворени крака, а камерата била поставена така че да снима под полата й.

“Той ме помоли да си сложа крака върху облегалката на стола и да си помисля за характера, с който ще водя диалог и да обясня какво е чувството да правя любов с този човек. Той беше режисьор, а аз бях прекалено млада и си помислих, че това е нормално.“

Снимка: Getty Images

За втория случай Танди е говорила и преди - през 2016 година за W Magazine. Години след инцидента по време на филмов фестивал тя била спряна от непознат режисьор, който й казал „Танди, видях те наскоро“. Нютън била шокирана от думите му, а нейният съпруг разплел мистерията, като попитал режисьора какво точно е имал предвид.

„Стана ясно, че режисьорът от кастинга е показал видеото на свои приятели след игра на покер в неговия дом“, обяснява тогава актрисата.

Разкритията, които Танди Нютън прави идват дни, след като филмовият продуцент Харви Уайнстийн беше осъден на 23 години затвор за 2 изнасилвания. Въпреки глътката въздух, която много актриси си поемат след присъдата, Танди смята, че има много други мъже, които да бъдат обвинени за случващото се в Холивуд.

“Той е само един човек. Това, за което плача сега, не е сексуалното насилие, което преживях, а за хората, които нямаха куража да ме защитят, които не ме чуха. Те са хората, които трябва да бъдат подведени под отговорност. Всички тези хора око Уайнстийн – това е културата на изнасилване, на мълчание. Това е, което някога ме унищожи и което сега ме пали“, допълва Нютън, която има две дъщери – на 20 и 16 години, и син, който е на 6.

Снимка: Getty Images