За отношенията със семейството, скорошната среща с кралицата и липсват ли му баща му и брат му - това са горещите теми, по който принц Хари говори в едно от последните си интервюта. 

По време на престоя си в Нидерландия той е дал интервю за America’s Today, но на някои върпоси е предпочел да не отговори.

Кои бяха те и какви скандални изявления не си спести принцът - четете по-долу. 

Липсва ли му семейството?

Повече от 2 години Хари и Меган живят в Съединените щати, а контактите с роднините им в Обединеното кралство са ограничени. Запитан дали му липсва семейството, той отговаря така:

"Да, мисля, че през последните две години на всички особено им липсваше семейството, както и възможността да се приберат у дома и да го видят." Когато обаче журналистката настоява да разбере дали конкретно са му липсвали баща му и брат му, Хари сменя темата.

Той споменал, че му липсват децата, които, докато той е в Нидерландия, са останали в Калифорния. Според различни източници основно изискване на принц Чарлз, за да присъства на срещата им в двореца, било Хари да не разказва нищо за това в интервюта и други изяви. 

Снимка: Getty Images

Хари и баба му Елизабет Втора

"Искам да защитя кралицата" - това е фраза, която се появява още в тийзъра на интервюто. Тази реплика определено озадачи много хора, а феновете на Уиндзор дори бяха разгневени. Хари споделя, че заедно с Меган са посетили кралицата и са пили чай. 

"Меган и аз пихме чай с нея, така че беше наистина приятно да се срещнем" - разказва той и споменава, че кралицата има чудесно чувство за хумор.

Какво ще прави на платинения юбилей на баба си?

По време на интервю Хари е попитан дали планира да дойде в Обединеното кралство със съпругата и децата си за платинения юбилей на кралицата. Тази година Нейно Величество празнува 70 години на престола и през юни ще се състоят официални тържества.

"Все още не знам. Има много неща, които се случват: проблеми със сигурността и всичко останало. Опитвам се да организирам нещата така, че да мога да ги запозная с баба им"

Припомняме, че Арчи вече е бил на посещение в Африка, но сестра му Лилибет никога не е била във Великобритания. 

Емоционално признание от Хари - Пречат ли му децата? >>> 

Пречат ли му децата?

Най-голямото дете на Съсексите скоро ще навърши три години. Херцогът споделил, че се опитва да работи от вкъщи, докато Арчи и Лилибет тичали навсякъде из дома им в Калифорния. 

"Когато вие и децата сте на едно и също място, е много трудно да ги отделите от работата си. Двете неща се припокриват, защото са на едно място, по едно и също време. Арчи често ми прекъсва разговорите в Zoom. Но той също така често ме спасява от тях, така че и това е добре."

На въпроса какво най-много му харесва в бащинството, той отговаря така:

"Всичко - хаосът, знанието... Арчи е на възраст, когато задава всякакви въпроси. Постоянно пита "защо". Вместо да ги подмина, му давам най-честния отговор, който мога, и после продължаваме, докато той остане доволен. Обичам го, обичам всяка част от него. Винаги съм искал да бъда баща и да имам собствени деца, а сега имам две малки човечета, за които съм отговорен."

Снимка: Getty/Instagram

Усещал присъствието на Даяна повече в чужбина, отколкото в двореца

Починалата майка на принц Хари също е била една от темите за разговор. "Усещам присъствието й повече от всякога", с поделил той, като уточнил, че това станало по-интензивно, откакто се е отказал от кралските си задължения.

Той признал също, че често говорел на децата си за нея. Малките Арчи и Лилибет понякога разглеждали и снимки на починалата си баба.

"Сега усещам присъствието ѝ в почти всичко, което правя. Но определено през последните две години повече от всякога, без съмнение. Тя бди над нас. Сигурна съм, че се гордее с нас."

Домът им в Америка е дом само "засега"

херцогът е заявил, че Америка е неговият дом "засега". Това изказване предизвика вълна от безпокойство от страна на кралските фенове. Обмисля ли семейството да се върне в Обединеното кралство?

По думите на Хари в САЩ е хубаво и му харесва да живее там.