Море, изгрев, приятна компания и хубава музика са очаквано добра комбинация за посрещането на първото юлско слънце. Ако още не сте решили къде да отпразнувате Джулай морнинг, вижте някои от най-горещите места из страната с жива музика и настроение. Спряхме се на събития с различни локации, така че да изберете най-подходящото за вас, където да посрещнете първия юлски изгрев тази година.

Снимка: iStock

1. Ritual Gatherings

Фестивалът Ritual Gatherings акостира през 2022 г. на плаж Камчия, до устието на реката, като ще предложи най-мащабното си издание до сега. Посрещнете най-емблематичният морски изгрев от годината с 3-дневен фестивал, който съчетава диджей сетове, изпълнения на живо, танцови пърформанси, най-голямата изложба на съвременно изкуство на открито, която е правена някога в България, традиционни ритуали, йога, работилници за изкуство, храна и екология и специалната ни откриваща Ритуална Вечеря между морето и… планетариум.

Вижте повече за фестивала Ritual Gatherings тук.

2. Shame Party

Култовото Shame парти се пренася на черноморския бряг след три години пауза, като "безсрамното" посрещане на изгрева на емблематичната нощ 30 юни срещу 1 юли ще бъде в бар "Ботаник". Пригответе си бански, както и настроението за парти до сутринта с Бритни Спиърс и всички останали поп принцеси, на които танцувате тайно, когато никой не ви гледа.

Вижте повече за Shame Party тук.

3. Stereo Fest

Готови ли сте да посрещнеш Джулая под звездното небе на Морската гара в Бургас? Може да го направите с тридневния фестивал Stereo Fest, където ще можете да пеете с пълно гърло "Месечина, месечина, йо и йо..." заедно със самия Горан Брегович и оркестъра му. Но това е само малка част от музиакалната програма, която ви очаква - там ще са още Б.Т.Р., Контрол, Керана и космонавтите, Ъпсурт, 100 кила, Миленита, Кирил Джайковски, Стефан Вълдобрев и обичайните заподозрени, So Called Crew (Жлъч, Григовор, Гена), Спенс и още много изпълнители, които ще нагорещят емоциите от 30 юни до 2 юли.

Вижте повече за Stereo Fest тук.

4. Джулай морнинг фест

Емоцията от първите юлски лъчи ще може да споделите и на централния плаж в Бургас, като сцената ще бъде построена до Моста в Морската градина). Събитието на 30 юни от 22:30 ч. е с вход свободен и включва участието на редица музиканти, сред които една от най-обичаните български рок групи – P.I.F.

Вижте повече за Джулай морнинг фест тук.

  • Велико Търново – котки в саксия, Царевец и 25 градуса през ноември
  • Макар и с 8 години закъснение защитена зона „Камчия“ е факт
  • Открихме къде се крие „тайната“ за пенсиите в България
  • Лятната ваканция на звездите
  • Забравете за Фейсбук и Инстаграм, докато сте на почивка. Ето защо
  • Пет нови защитени територии в България – сред тях са „Бабу́” и „Река Белица”
  • Животът им е във вашите ръце – как да предпазите домашните си любимци от летните жеги
  • Яхта под наем в България – какви са цените?
  • Суха, изтощена и заплетена - как да възстановим косата си след ваканция?
  • ТОП 10 на най-търсените места за каравани този сезон

Снимка: iStock

Tези идеи не са ви достатъчни? Вижте къде може да посрещнете Джулай морнинг, ако не сте на морето: