Студеното време е известно с настинките, които лесно се предават от човек на човек, но знаете ли, че чувствата също са заразни? Като човешки същества, неизбежно се влияете от емоциите на другите - независимо дали те са хубави или лоши. Мозъците ни създават усещане за емпатия и можем да "прихванем" всичко - от прозявка до неудържимо кикотене.

Вижте кои са хубавите чувства, които са заразни и следващият път, когато сте в компания, заразете някого с малко позитивна енергия:

Смехът

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos


Според изследване от 2006г. смехът е заразен - дори и да не сте сигурни за контекста на разговора. Мозъкът отговаря автоматично на звука и подготвя мускулите на лицето за усмивка.

Състраданието

 

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Всеки човек е способен на състрадание - и както се оказва, може да прихване това състояние от другите. Когато някой получава мило отношение, той обикновено се чувства задължен да отвърне със същото. 

Радостта като духовен принцип >>

 

Радостта

 

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos


В лошо настроение сте? Заобиколете се с най-веселите си приятели. Според изследване от 2008г. щастието на човек е директно повлиявано от онези, които са им най-близки. Хората, заобиколени от по-щастливи хора се чувстват по-щастливи.

Негативизмът ви пречи в живота >>
 

Оптимизмът

 

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos


Оптимизмът е социално предавано чувство, заключава изследване от 2009г. Позитивните хора се смятат за "двигатели" на добри емоции, докато песимистите те изсмукват.

Как да разрушим твърдата броня на егото? >>