В петък, около 23 часа, крадци задигнали бижута за 64 милиона долара от дома на Тамара Екълстоун в престижния квартал Кенсингтън в Лондон. В този момент по-голямата от двете сестри Екълстоун, дъщери на бившия пилот от Формула 1 и собственик на тима от Формула 1 Брабам – Бърни Екълстоун, била заминала на почивка за коледните празници. Наглите обирджии задигнали бижутата от сейфа в спалнята й.

Снимка: Getty Images

35-годишната Екълстоун заяви, че се чувства „ядосана и потресена“ от кражбата, тъй като престъпниците успели да заобиколят денонощната охрана на нейната улица и домашната и охранителна система. 

Този нагъл акт на вандализъм и един от най-крупните обири сред звездите ни даде повод да се разровим и да видим, че всъщност славата и богатството са притегателна сила за крадците и обирите в домовете на известните се случват много по-често, отколкото си мислим. Ето кои други 9 знаменитости са си патили:

Ким Кардашиян

Снимка: Getty Images

Ким Кардашиян е сред знаменитостите, които са преживели един от най-кошмарните обири. През 2016 година в хотелската й стая в Париж нахълтват петима маскирани мъже, които я връзват и слагат тиксо на устата и очите й. По-късно риалити звездата описва този момент като един от най-ужасяващите в живота си. Крадците успяват да отмъкнат бижута на стойност 11 милиона долара, включително диамантен пръстен, който струва 4 милиона долара.

Парис Хилтън

Снимка: Getty Images

Милионерската щерка Парис Хилтън определено има какво да разкаже за обирите. Домът й е бил обект на кражби цели 5 пъти за периода октомври – декември 2008 г. Обирджиите задигнали бельо, дизайнерски дрехи, алкохол и бижута за 2 милиона долара.

Майли Сайръс

Снимка: Getty Images

Майли Сайръс също е била обект на обир. През 2014 година двама крадци прескачат оградата на дома й в Холивуд и си тръгват с луксозния й автомобил Maserati и бижута, чиято стойност не е уточнена.

Деди Янки

Снимка: Getty Images

През 2018 година рапърът Деди Янки, изпълняващ хита “Despacito”, олекна със сумата от 2,3 милиона долара, докато беше на турне в Испания. Тогава човек, представящ се за него, проникнал в хотелската му стая във Валенсия и откраднал бижута, равняващи се на посочената сума.