Майли Сайръс си навлече гнева на феновете с няколко противоречиви коментара за хомосексуалните жени. Поп звездата наскоро заяви във видео на живо в Инстаграм, че жените "не трябва да бъдат хомосексуални", защото "има добри мъже наоколо". Или казано с други думи, не всички мъже са лоши - в случай, че сте смятали обратното.

Снимка: Getty Images

Майли Сайръс се определя като бисексуална и доскоро се срещаше с Кейтлин Картър, преди да започне връзка с новото си гадже Коди Симпсън. Сега обаче поп звездата се оказа под картечния огън от коментари на ЛГБТИ общността заради изявленията, които направи по време на лайв включването в социалната мрежа в нощта на 20 октомври.

Снимка: Getty Images

Това, което започна като иронично-пикантни приказки за разбити сърца и лоши момчета, бързо се превърна в хомофобски звучаща реч.

"Има добри мъже, момчета, не се отказвайте", казва Сайръс във видеото. "Не е нужно да сте хомосексуални, има добри мъже наоколо, просто трябва да ги намерите. Винаги съм смятала, че трябва да бъда лесбийка, защото мислех, че всички момчета са гадни, но това не е вярно".

След като много от феновете на певицата я разкритикуваха заради интимните й съвети, Сайръс се наложи впоследствие да изяснява нещата.

"Говорех глупости за кофти момчета, но нека бъда ясна. Вие не избирате сексуалността си. Вие сте родени такива, каквито сте", написа Сайръс в Туитър.

"За мен винаги е било приоритет да защитавам ЛГБТИ общността, от която също съм част", пояснява изпълнителката на хита "Wrecking Ball".