Представяте ли си какво блаженство е да отидеш на СПА в този студ? Сигурни сме, че част от вас са много наясно, но за тези, които все намират причина да се лишат от това удоволствие, ще кажем, че си нямате и най-малка представа какво изпускате. Вярно, че в мразовитите зимни дни трудно си се представяш без дебелото яке, топлата шапка и пухкавия шал, но когато говорим за СПА, минусовите температури остават някъде далеч, а тялото и мислите ни се пренасят в безвремието на галещата топлина и нежната омая на безрезервното щастие.

В СПА центъра е топло и уютно и единственото, което Ви трябва, е бански костюм. Освен че ще избягате от студа и ще затоплите тялото си обаче, от посещението на СПА има още много ползи. Спа терапиите засилват имунната система на организма и по този начин тялото става по-устойчиво на вируси и бактерии. Масажите се борят с редица заболявания и облекчават техните симптомите. Тук ще възвърнете и блясъка и жизнеността на кожата си. Със сигурност ще подобрите и настроението си. И не на последно място, посещението на СПА е отлична възможност да избягате от ежедневието. Вместо всеки път да прекарвате свободното си време, скучаейки пред телевизора, внесете свежест и истинска радост в деня си, като се отдадете на приятни и релаксиращи процедури.

И понеже сигурно вече сте сложили банските и джапанките в сака и се чудите на къде тръгнете, моля за малко внимание! Да не стане така, че вместо удоволствие и наслада, да получите неприятни усещания и разочарование. 

През последните години интересът към СПА процедурите нарасна неколкократно, което естествено доведе и до повишено предлагане на този вид услуги. СПА центрове и салони изникнаха като гъби след дъжд, гръмко рекламирайки се като своеобразен земен рай. Не рядко обаче обещаният земен рай се изчерпва с табелата над входа, а това, което Ви очаква вътре, е далеч от блаженство и релакс. Ето защо, не тръгвайте на сляпо, а проучете къде отивате и какво ще получите. Да не се окаже, че температурата в сауната е близка до тази навън, а парната баня отдавна не работи.

Снимка: hotel-orbita.bg

Нашият съвет е да не вярвате само на реклами и напудрени снимки, а да потърсите мнения от реални клиенти. Защото именно хора, които вече са били на това място, могат да дадат обективна и актуална оценка и така да сведете рисковете от лошо прекарване до минимум. 

Имайте предвид, че когато СПА центърът отговаря на всичките Ви изисквания и предлага многообразие от процедури и услуги, времето със сигурност няма да Ви стигне да се възползвате от всичко, което желаете. Затова помислете за отсядане в хубав СПА Хотел , в който освен богато СПА меню, ще получите и възможността да му се наслаждавате, колкото време пожелаете.

Истинско бижу може да се окаже СПА Хотел, който да предлага на гостите си целия набор от СПА процедури, масажи, басейни, в съчетание с безупречно обслужване, модерна и уютна обстановка, прекрасна природа и вкусна храна. Попаднете ли на такова място, със сигурност ще искате от всичко и по много.

В този студ можете да стартирате с гореща сауна, където под въздействието на обгръщащата нежна топлина, примесена с аромат на дърво, ще се освободите от натрупания в ежедневието стрес и ще презаредите тялото си с нова енергия. 

А защо не и билкова сауна със щадящата тялото топлина, примесена с аромат на лечебни билки, които ще въздейства благотворно върху дихателната система, кожата и косата? Тя е сред най-добрите терапии  в борбата със стреса и напрежението.

Инфраред сауната загрява тялото насочено, чрез топлинни излъчватели, без да прави въздуха твърде горещ или влажен. По този начин това ултра модерно съоръжение е изключително подходящо за хора с дихателни или сърдечни затруднения.

Парната баня пък е превъзходен начин за детоксикация. Тя излъчва топлина около 45°С при влажност на въздуха близка до 100%. Това оказва противовъзпалително, болкоуспокояващо и хидратиращо въздействие върху организма. 

В добрия СПА хотел ще можете да се насладите и на Турска баня - непосредствен наследник на римските терми. Всъщност хамамът, както още се нарича турската баня, представлява масаж върху голям нагрят камък. Топлината на камъка достига до костите и помага при ставни болки, а освен това отпуска цялото тяло.

И от топло – на студено. А Леденото ведро е не просто студена, а ледено охлаждаща процедура, която има благотворно действие върху цялото тяло. Повишава тонуса, вдига адреналина, помага да се калите. 

Снимка: hotel-orbita.bg

Освен всичко това, естествено ще можете да се насладите и на различни видове масажи. Класически, релаксиращи, спортни и ароматерапевтични масажи с БИО растителни и етерични масла, масаж с вулканични камъни, антицелулитен масаж. Всичко това, реализирано от висококвалифицирани специалисти, което да гарантира Вашето удовлетворение. 

А за финал или просто почивка между отделните процедури - просторна, комфортна и уютна зона за релакс.

Дааа, това определено е СПА меню, от което да поискате всичко. Не го отлагайте – насладете му се!