Плаж, слънце, емоции – какво може да бъде по-вълнуващо от една семейна почивка на море? Но когато тръгнете на пътешествие с децата, освен сандалите, шапките и плажните кърпи, има някои забавни и практични неща, които трябва да предвидите. Списъкa можете да покриете бързо от новата BILLA брошура на място в най-близкия до вас магазин или онлайн през Glovo, така както ви е удобно, за да спестите ценно време за любимите си хора.

Плажна забава

Един от най-сигурните начини да си гарантирате приятни, леки и спокойни дни на плажа е да намерите занимание на децата. Вземете плажна топка и ги оставете да се развихрят в епични волейболни турнири. За най-малките членове на семейството има специални детски басейни, в които могат безопасно да се забавляват под сянката на чадъра. Не забравяйте да се сдобиете и със старата класика – плажните комплекти за изграждане пясъчни замъци и интересни формички на брега. Те доказано могат да ви помогнат да си дочетете главата от книгата на спокойствие.

Защита от слънцето

Осигурете си необходимата слънцезащита, докато се наслаждавате на морската си почивка. Изберете слънцезащитни продукти със SPF 30 или по-голям, които предоставят по-надеждна защита срещу UV лъчите. Не забравяйте, че кожата на бебетата и децата е по-чувствителна, затова е необходимо продуктите да са и с лека и безопасна формула, предназначена за деца. Нанасяйте слънцезащитата върху кожата 15-30 минути преди излагане на слънце, за да има достатъчно време за абсорбиране и действие и я подновявайте на всеки 2 часа или след плуване.

Хладно и вкусно

В горещите дни ни трябва наистина добра хидратация. Пакетирайте напитките в хладилни чанти, за да ги запазите освежаващи през целия ден. Можете да се забавлявате със смесване на плодови вкусове или да опитате различни безалкохолни коктейли. Не забравяйте и закуските! Любимите на деца и родители плодови барчета, бисквитки и солети са задължителни, ако искате да прекарате повече време в морски забавления.

Една крачка напред

Досадните насекоми могат да развалят настроението на всяка семейна почивка. Затова, освен летните дрехи и кърпи, не забравяйте да приберете в куфара си препарати против ухапване от насекоми.