Искате ли да имате гладка и мека кожа, без акне и досадни пъпки по нея, третирайте я редовно с… мед! Медът е считан от древни времена за извор на младостта и красотата. До ден днешен той се използва при лечение на порязвания, изгаряния и кожни отоци. Медът е мощен антиоксидант, притежаващ удивителни противовъзпалителни, антисептични и антибактериални свойства. Ето защо той е благодат не само за човешкия организъм, но и за кожата.

Предлагаме на вниманието ви… маски с участието на този незаменим дар на природата. Достатъчно е да повтаряте процедурите 2 пъти в седмицата в продължение на 2-3 седмици и ще се убедите в удивителното им въздействие!

За най-добри резултати използвайте суров биологичен мед!

Към маските >>

1. Медена маска срещу белези от акне

Маската е подходяща за мазна, комбинирана и предразположена към акне кожа:

1/2 ч.л  лимонов сок – зареден догоре с витамин С, лимонът помага при заличаването на тъмните петна и белезите от акне
1 чаена ъжичка канела – съдържа мощни противовъзпалителни и избелващи кожата свойства. Помага белезите от акне за избледнеят по-бързо, като същевременно намалява подутините и зачервяванията по кожата.
1 чаена лъжичка индийско орехче – притежава изразени противовъзпалителни свойства. Предотвратява отоците и зачервяванията вследствие на акне
1 чаена лъжичка мед

Смесете съставките и нанесете внимателно и равномерно върху лицето и шията. Оставете да подейства 15 до 30 минути, след което изплакнете с топла, а след това – с хладка вода. Попийте с чиста мека кърпа. Резултатът ще ви впечатли!

2. Хидратираща маска с мед

Тази маска е особено подходяща както за суха, така и за застаряваща и повехнала кожа. Тя заздравява и подхранва дехидратираната кожа:

1 чаена лъжичка мед
1 чаена лъжичка кокосово масло – мощен овлажнител с изключително подхранващо сухата и лющеща се кожа
¼ зрял плод авокадо – богато на здравословни мазнини и витамин Е, авокадото е същински еликсир за сухата кожа

Смесете съставките и нанесете с нежни кръгови движение с връхчетата на пръстите си върху лицето и шията, като внимавате да не засегнете зоната около очите. След 20-30 минути изплакнете с топла, а след това – с хладка вода. Попийте с чиста мека кърпа. Кожата ви ще придобие мек и сияен вид!

3. Медена маска срещу акне

Интензивното антибактериално действие на меда лекува страдащата от акне кожа и предотвратява по-нататъшните появи на нежеланите пъпки. Наред с това тази маска осигурява подхранваща, ексфолираща и почистваща полза за кожата:

1 чаена лъжичка мед
1 чаена лъжичка портокалова кора на прах (богата на витамин C, портокаловата кора е чудесно средство за изсветляване на тъмните петна и белезите от акне)
1 чаена лъжичка овес (подхранва и нежно ексфолира кожата, премахва мъртвите клетки от повърхността й, дарява я с нежност и еластичност)

Смесете горните съставките и нанесете внимателно с връхчетата на пръстите си върху лицето, шията и деколтето. След 20-30 минути изплакнете с топла, а след това – с хладка вода. Попийте с чиста мека кърпа. Ще останете очаровани още от първия път!