Добри новини за всички дами, които през 90-те години на миналия век с пинсета успяха да унищожат веждите си и да ги направят изключително тънки. Само няколко години по-късно се появиха Кара Делевин и Зоуи Кравиц, които накараха същите тези дами да съжаляват. Красавиците наложиха дългите, дебели и рошави вежди като изключителна тенденция, която доминираше повече от десетилетие.

Е, по всичко изглежда, че тънките вежди са на път да направят своето голямо завръщане, ако съдим по световните модни подиуми и червения килим, на който се появяват знаменитостите.

Снимка: Getty Images/Instagram



Легендарната гримьорка Пат Макграт, която е работила с най-известните имена в шоубизнеса, представи на Седмицата на модата в Париж тънки изрисувани вежди по време на ревюто на Maison Margiela.



Най-грандиозното модно събитие за годината в Ню Йорк, а именно Met Gala, тази година също предложи няколко разновидности на тънките вежди, които бяхме свикнали да виждаме преди повече от 20 години.

Снимка: Getty Images/Instagram



Зендая и Дожа Кет бяха заложили на тенденцията, катo гримьорите им бяха изрисували тънки линии над очите.

Снимка: Getty Images/Instagram

Една известна дама обаче никога не се поддаде на модата. Помним Памела Андерсън от периода й на „Спасители на плажа“ с тънки вежди. Единственото, което правеше, за да ги подчертае, бе да сложи молив, за да изпъкнат. И днес актрисата и модел продължава да ги поддържа тънки, както през миналия век.

 

Снимка: Getty Images/Instagram

Независимо обаче какво ни нашепват тенденциите, специалисти в областта на грима и оформянето на веждите предупреждават да не се поддаваме на модата. Защото каквото отива на един човек, може да стои комично на друг.

Снимка: Getty Images/Instagram


„Изобщо не вярвам в тенденциите при веждите. Въпросът е какво подхожда на отделния човек – няма универсална форма, която да отива на всички“, споделя Камини Вагела, която над 35 години оформя веждите на известни личности в студиото си в Лондон.

Е, тънки или дебели вежди предпочитате и ще се поддадете ли на новите модни тендеции? Отговорете в анкетата ни:

Какви вежди предпочитате и следвате ли тенденциите?