В сезон есен-зима рязко изчезват ягодовите устни. Наситени на циганското лято, е време да се възползваме от завладяващата магия на бордото и коняка. И не говорим за напитките. Тези цветове имат силата да преобразят всяка една жена и от свенлива и скромна да я превърнат в настойчива и ясно заявяваща се. Готическите цветове са силни и характерни. По това приличат на малката черна рокля - всяка жена трябва да има поне едно от тях на тоалетката си. 

Независимо дали сте избрали матово, или перлено, време е да прегърнете тъмната си страна. За тъмно настроение, за власт, за страст - това са 8-те червила, които са с най-примамливите наситени нюанси за студеното време. 

1. Rouge Allure Velvet Extreme в цвят Muted Fuchsia/Chanel
Цена £31
Един от най-кадифените нюанси сред тъмните червила на марката. Цветът е фуксия. Червилото има лек пудра завършек. Приглушена фуксия е розово с максимално въздействие с ласкателни хладни тонове. Любителите на розовото ще се влюбят в него, защото това е естественото, по-тъмно продължение на цвета. 

2. Matte Revolution в цвят Glastonberr/Charlotte Tilbury
Цена £25
Искате ли устните ви да са  по-плътни? Това червило създава именно тази илюзия. Цветът е малина, но скрита в най-дълбоките сенки на гората. Червилото е с малко по-различен отрязък, което позволява да го използвате много прецизно за ъглите на устните. Факт е, че в тънките части трябва да се внимава особено много с нанасянето на продукта. 

3. Rouge Dior Ultra Care червило/ Dior
Цена £30

Марката доказва, че изобщо не е задължително тъмните червила да бъдат матови. Формулата е подхранваща, като червилото е хидратиращо, обогатено с цветни масла. В резултат имате един смел цвят с блясък. 

4. Velvet Matte Lip Color в цвят Very Prive на Christian Louboutin Beauty
Цена £70

Погледнете отвъд невероятната опаковка и ще откриете, че ултра-матовите червила на Christian Louboutin са едни от по-опакованите пигменти в бизнеса. Има няколко дълбоки нюанса, от които да избирате, но имаме само очи за смелия бордо Very Prive.

5. MAC в цвят Antique Velvet
Цена £17.50

Култов за MAC цвят - Antique Velvet. И е точно това, което символизира името му - мек начин да се възползвате от тенденцията на тъмните нюанси. Нежното приглушеното кафяво сякаш пее носталгично по изминалото време от 90-те години.

6. Hourglass в цвят „Не мога да живея без“
Цена £31
Елегантните червила на Hourglass комбинират дълбоки, тъмни нюанси с кремообразно покритие, гарантирайки, че крайният резултат винаги е перфектно покритие. Оттенъкът е тъмна фуксия, без да е агресивен, а по един много женствен начин. Това е червило не само за вечерен грим. Спокойно може да си го сложите и в офиса. 

7. Мус за устни Queen в цвят Royal Icing
Цена £22

Queen се славят с иновативните си текстури и мусът за устни е едно от най-добрите им попадения. Въздушната текстура се разнася перфектно и създава един лек слой за приятен  романтичен вид. Нанесете в центъра, след което леко размажете навън.

8. Том Форд в цвят Narcissique
Цена: £40
Сатен матов цвят за една изключителна визия. Едно червило, за което определено се нуждаете от специален случай. Онзи, в който всички погледи са насочени към вас.