Ако косата ви е тънка и постоянно ви смущава липсата й на какъвто и да било обем или виталност, опитайте тези бързи и лесни хитринки:

1. Термална вода

Впръскайте с пулверизатор термална вода за лице в корените на косата и самата коса. Оставете я да изсъхне и сами ще се уверите в невероятния ефект. 

2. Сух шампоан

Смесете малко количество пяна или стайлинг гел със сух шампоан, нанесете внимателно върху косата, включете сешоара  и косата ви ще бухне. 

3. Сменяйте пътя на косата си

Специалистите препоръчват регулярното преместване на пътя на косата с цел поддържане на обема и виталността й. Така че, мили дами, ако пътят ви е надясно, сменете го, за известен период от време, наляво.  Добре е да знаем още, че ако оставим косата си твърде много време на една страна, тя лесно се сплесква и губи от жизнеността и игривостта си.

4. Използвайте маша

Навийте косата си с маша хоризонтално, като я държите най-много до нивото на ушите. Добре е вълните да са малки и еднакви по размер. След това разрешете косата си от корените към краищата.

Към останалите трикове >>

5. Пилинг шампоан

За целта ви е необходим  т.нар. пилинг шампоан. Достатъчно е да го прилагате веднъж седмично и резултатите ще бъдат налице – сияеща от чистота и бухнала коса.

6. Сешоар – пяна за обем – сешоар

Измитата коса подсушете леко със сешоар, насочвайки въздушната му струя в различни посоки.  След това втрийте пяната за обем в косата си и отново вземете сешоара и повторете действието. Този трик увеличава ефекта на пяната два пъти.

7. Коприва или розмарин

Облейте измитата и леко подсушена коса с 1 чаша наситена отвара от коприва или розмарин. След това подсушете, като редувате топла със студена струя. Копривата и розмаринът ще придадат на косата ви желания обем, но ще я направят по-мека и здрава. Редовната им употреба пък гарантира победоносен край на битката с косопада.