Най-подходящият сезон да почистим всичко около себе си и вътре в нас – дома, тялото и дори душата си, е сезонът на светлината и цветята – пролетта. Зимата си е отишла, а с нея и лошото настроение. А щом пролетта дарява всички ни с усмивка, защо да не я направим още по-красива и лъчезарна, като се погрижим малко повече за себе си. Приготвили сме няколко съвета, които при нас работят безотказно. Уверяваме ви, че и при вас ще е така:

1. Почистете кожата и тялото си

• За да сте във форма и хармония със себе си и възраждащия се свят наоколо, почистете тялото си отвън и отвътре – храносмилателната система от токсините, и кожата – от мъртвите клетки. Тежките и досадни палта са вече зад гърба ви, а пред вас блести нежно пролетното слънце. Искате кожата ви да сияе. Решението е – козметична четчица, ексфолираща гъба от близката аптека и няколко ефективни домашни пилинг процедури. Два пъти в седмицата (не повече) е достатъчно да отделяте време, за да обтривате тялото и лицето си, и да се отървете от мъртвите епидермални клетки. Това ще бъде една добра основа за следващата стъпка.

Златни правила за почистване и третиране на сухата кожа >>

• Не по-малко значение за цялостното ви тонизиране, освежаване и подмладяване, се пада и на храната. Не забравяйте старата и доказана истина – балансирано, често и по малко. Повече вода, чайове, фрешове пресни плодове и зеленчуци ще придадат на организма ви енергия и бодрост, ще благоприятстват процесите на метаболизма в тялото ви, ще направят кожата по-красива и гладка.

Отстраняване на токсините от тялото >>

2. Движението е живот! Животът - движение...

Има още една истина, която заслужава вниманието ви: Движението е живот. Животът – движение! Ето защо е от изключително значение да осигурявате на тялото си поне 1 час на ден движение. Нямате любим спорт или не обичате да спортувате? Ако е така, достатъчно е само, при всяка възможност, да отивате на работа пеша, да изкачвате стълбите, да правете разходки сред природата. Запишете се на йога или източно бойно изкуство. Защо не и на танци. Изборът е толкова голям.

Уникална терапия за лечение на тялото и духа >>

3. Поглезете се!

При всяка възможност отделяйте време поне веднъж седмично, за да се поглезите.

• Вана с нежни благоуханни масла и соли е чудесен избор, за да тонизирате и освежите тялото и съзнанието си. Това ще подобри настроението ви, ще хидратира и витализира кожата ви, ще повиши самочувствието ви.

Релаксиращи бани с лечебен ефект >>

• Прекрасен начин например да ободрите сетивата си е терапията с морска сол. Този удивителен дар на природата съдържат повече от сто минерални вещества. Оказва благотворно влияние върху външния слой на кожата, има свойството да я изглажда, както и да извлича негативното напрежение от тялото.

С морска сол срещу целулита >>

• Отделете от времето си и посетете някой близък до вас открит минерален басейн, насладете се на мекото и нежно въздействие на пролетните лъчи. За радост нашата земя е пълна с извори, известни със своето лечебно и укрепващо здравето влияние.

Глезотийка по празниците – джакузи с минерална вода >>

• Не забравяйте, че кожата се нуждае от милувката и оздравителното въздействие и на слънчевите лъчи. Въпреки че слънцето е пролетно, не забравяйте да нанасяте преди това крем със слънцезащитен фактор, предпазващ от UV-лъчите.

4. Подхранете кожата си!

Започнете да го правите ежедневно с подходящи масло, емулсии, кремове и млека за тяло. Пазарът е богат на тези продукти. Не забравяйте обаче и благотворното влияние, което оказва третирането на кожата с домашни средства от кухнята. Сред тях има и такива с доказано добър ефект в борбата срещу проблемните/целулитни зони. Необходимо е само постоянство, търпение и упоритост.

Топ 5 на домашните пилинг маски >>

5. Специални грижи и за лицето

Пролетта е сезонът на цветята. А щом има цветя, има и усмивки. Има ли усмивки, удачно е да се погрижите и за това те да бъдат още по-красиви и сияйни. За тази цел съветите и часът при козметик само биха ви помогнали. Няколко пилинг маски или изпитани козметични рецепти, които можем лесно да си направим сами у дома според вида на кожата ни, ще тонизират и подмладят лицето ни. И още нещо! Радвайте се на слънцето, но не забравяйте да предпазите кожата си от зачервяване и увреждане. Затова не бива да пренебрегвате съветите на специалистите дерматолози и да употребявате кремове за лице със защитен UV фактор независимо от това колко малко време сте били изложени под слънчевите лъчи или колко меки са били те.

Витаминозни маски за лице >>