В стремежа си да изглеждаме винаги неустоими и перфектни, не рядко се случва да излезем от границите и да постигнем точно обратния ефект. Вижте грешките, които ние, жените, правим най-често, когато решим да предприемем или не кардиналнални промени във външния си види, и по-точно на косите си.

Не подстригвате косата си повече от два месеца

Тази грешка е типична за дамите с дълги коси. Поради желанието си да бъдат винаги с дълга коса, те по-рядко отделят внимание на необходимосттаот „вземане на връхчетата”. Оформянето на косата е от изключително значение, както за дългите, така и за късите коси. Съветът на коафьорите е лекото подстригване на късите коси да се извършва през месец, а на дългите -  през два месеца. Липсата на леката подстрижка води до изтъняване на косъма, до неговото цъфтене, а от там до отпусната и безжизнена коса, до занемарен и състарен външен вид.

Неподходящ цвят

Не са рядко и случаите, когато жените започнат да залитат към определени цветове, защото са модерни. Една от най-често допусканите грешки, която добавя години на визията, е твърде русата коса. На първо място трябва да се знае, че цветът трябва да е съобразен с цвета на кожата на лицето, а не с модните тенденции. В противен случай може да се постигне ефекта на състаряване и изостряне на чертите на лицето.

Придавате й твърде голям обем

Лъвската грива не е за всеки. Особено ако прилагате неимоверни количества пяна или спрей за обем. Рискувате, вместо гъста коса, да постигнете ефекта на пещерняка, който ще ви придаде състарен вид.

Липсата на промяна

Ако дълго време не сте предприемали никакви промени около стайлинга на прическата си, сега е моментът. Вземете гребен и сменете пътя на косата си. Бъдете креативна, прелистете страниците на някое списание, почерпете идея и вдъхновение. Експериментирайте. Колкото по-щура и креативна сте, толкова повече свежест и младешки вид ще излъчвате!