Харчим луди пари за кремове, тонизиращи води и маски, докато проблемите с кожата могат да бъдат решени бързо и лесно с продукти от... кухненското шкафче.

В този смисъл – доматите, краставиците и мандарините са наистина полезни за справяне с някои определени грижи, които може да ни създава кожата (която рядко е такава, каквато ни се иска да бъде). В случай, че вашата изглежда много мазна или пък повяхнала, пробвайте следните три маски:

Маска с домат

Смачкайте домат с вилица. Измийте лицето си и след това наложете получилата се каша върху него.

Оставете я да подейства за около 15-20 минути, след това я отмийте с хладка вода.

Повтаряйте процедурата на две седмици и скоро ще получите видим резултат.

Маска с краставица и ябълкова мента >>

Маска с краставица и ябълкова мента

Съставки:

Половин обелена краставица (от по-дългите)

1 белтък

½ чаена лъжичка лимонов сок

½ чаена лъжичка сок от лайм

½ чаена лъжичка листа от ябълкова мента

1 капка етерично масло от лайм

Приготвяне:

Смесете първите 5 съставки с помощта на блендер, докато не получите еднородна смес. Добавете етеричното масло и разбъркайте отново. Оставете готовата смес за 10 минути в хладилника.

Нанесете внимателно един слой на почистеното лице и врата. Оставете 20 минути да подейства. Измийте добре с хладка вода.

Тази маска е най-добре да се ползва веднага след приготвяне. Ако не успеете да употребите цялата смес, можете да я съхраните в камерата на хладилника, но за не повече от 2 дни.

Маска с мандарина и белтък >>

Маска с мандарина и белтък

Необходими са ви 2 с.л. сок от мандарина и 1 разбит белтък. Изчакайте маската да подейства 20 мин., след което изплакнете с хладка вода. Ефектът - кадифена, мека и еластична кожа.

Опитайте!