Колко дни от живота си досега, мили дами, сте посветили на безсмисленото занимание да накарате човек, който меко казано не ви подхожда, да се влюби във вас? Забелязали ли сте, че преследвате точно този, който показва най-малък интерес към вас?

За съжаление много са самотните хора, които се впускат във връзки без бъдеще, вместо да използват това ценно време, за да търсят истинската любов. Но как бихме могли да преценим кой мъж си заслужава и кой – не? Как да разберем дали избраникът ни е готов да се обвърже сериозно?

Разковничето е в това да осъзнаем дали той инвестира също толкова време и усилия в това да развива и обогатява връзката, колкото ние самите.

Ето кои са ясните знаци за незаинтересованост от отсрещната страна:

1. Вие сте единствените, които търсите комуникация с него

Ако само вие го търсите по телефона, пишете му имейли или SMS-и, то това определено означава, че от негова страна липсва силния интерес. Или най-малкото той не е толкова силен, колкото вашия. А какво би станало, ако почакате той да ви се обади, дори това да продължи седмица или две? Най-добре проверете незабавно!

Разрешението на проблема: Дайте му пространство

Колкото повече го гоните, той толкова по-бързо ще бяга – всеизвестна истина. Затова изчакайте той да се свърже с вас. След като това се случи, не откликвайте веднага.

2. Той прави планове в последната минута

Мъжът, който се страхува от обвързване, предпочита да си оставя „отворени вратички”, в случай че му хрумне да променя плановете си в последния момент. Разбира се, той може да се съобрази с нещо, което вие сте намислили, но инициативата никога няма да дойде от него.

Разрешението на проблема: Правете си собствени планове

Ако запълвате времето си с приятни и полезни занимание, определено няма да имате непрекъснато нужда от неговото внимание и присъствие. Накарайте го да се съобразява с вас, да ви преследва – това без съмнение ще ви направи по-привлекателни.

3. Вие не сте част от неговия свят

Ако мъжът до вас няма сериозни намерения, той ще ви държи настрана от приятелите, семейството и работата си. Излизате от повече от шест седмици и той все още не ви е запознал с никой от важните за него хора? Това е сигурен знак, че той не е сигурен, че сте от неговата планета.

Разрешението на проблема: Самопоканете се

Когато ви се обади и поиска да се срещнете, предложете му да организирате събиране с негови и ваши приятели. Ако наистина иска да ви види, ще се съгласи. Ако пък не – той не е човекът за вас.

4. Той се държи повърхностно

Ако мъжът се държи с вас като с непозната, то това определено означава, че не е готов да ви допусне близо до себе си. Можете да се опитате да надзърнете във вътрешния му свят през ключалката, но имайте предвид, че каквото и да откриете, то няма да е съвсем истинско и чистосърдечно споделено.

Разрешението на проблема: Споделете Вашето виждане

Когато двама души имат стабилна връзка, е нормално да излагат своите гледни точки по някои въпроси – за бъдещето, надеждите, страховете, мечтите. Затова говорете с него – споделете му желанията и намеренията си, като не е необходимо непременно да засягате темата за развитието на връзката ви. Ако той не вземе активно участие в такъв тип разговор, знайте, че не проявява сериозен интерес към вас.