Празниците не са само храна и напитки, но и това е особено важно. Ако в България за Коледа и Нова година приготвяме тиквеник и баница с късмети, то по света има свои традиции. Нека видим какви са те.  

 

 

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

 

Великобритания  - сочна пуйка с боровинки
Вътрешността й се пълни с билки и лимони. Пече се, докато коричката стане хрупкава и златиста. 

 

Снимка: iStock


Германия – ароматна гъска с ябълки
Характерно при приготвянето е добавянето на ром към течността, в която птицата се пече.

 

 

 

Финландия - глазирана печена шуна
Основно ястие в много скандинавски страни. В соса може да се добавят ябълков сос и стафиди.

Дания – свинско с карамфил
Шунката се залива със сос от кафява захар и лимон, който при печенето се карамелизира.

САЩ - запеканка със зелен фасул и гъби
Американците често поръсват запеканката с пържен лук.

Чехия - картофена салата
Зеленчуците се омесват с майонеза и сметана.

Русия – сельодка под шубой
Най-вкусната става с херинга.


Франция - коледно пънче (Bûche de Noël)
Класическата рецепта се приготвя с крем от кестени.

Снимка: Pinterest.com



Гърция - пай василопиота с бадеми и портокалов сок
Приготвя се за Нова година и се разрязва веднага след като тя настъпи.

Снимка: Pinterest.com



Канада – егног
Гъст коктейл от разбити яйца и сметана с различни добавки – кафе, бренди, карамфил, индийско орехче и т.н.