Сексуалните партньори с различно ниво на либидо трябва да флиртуват по-често - този съвет даде сексоложката Шантел Отън в интервю за австралийския сайт 9Honey.

Според нея напълно нормално е хора с несъвместими темпераменти и различни нужди в леглото се влюбват и женят. При такива двойки обаче партньорът с високо либидо трябва да бъде по-чувствителен и да не се опитва да постигне интимност чрез принуда.

Отън препоръчва не да принуждавате, а леко да подтиквате партньора - разберете какво харесва той или тя, флиртувайте по-често, пишете бележки и правете малки подаръци.

Освен това тя посъветва да оценим всякакви еротични прояви, открито да обсъждаме темата за сексуалната несъвместимост и да търсим начини да се справим с нея заедно.

Желанията и нуждите на всеки са много различни, трябва да се поставите на мястото на партньора си, да разберете неговата гледна точка и да се опитате да избегнете осъждане или критика. Той или тя няма да ви предразположат за секс, защото никой не иска да бъде близо до някой, който критикува, съди и притиска.

Снимка: iStock

Според сексоложката, въпреки че партньори с различни темпераменти могат да бъдат щастливи заедно, често сексуалната несъвместимост става причина за сериозни проблеми. Партньорът с по-високо либидо често се чувства пренебрегнат и сам, което води до негодувание, разочарование и изневяра, пише още БГНЕС.