Няма нищо по-лошо от секса в пълна тишина, казва сексоложката Нес Купър, като обяснява колко е важно да се говори по време на секс и дава съвети на двойките пред британския „Метро”.

Сексуалното желание и възбудата произхождат от мозъка, казва Купър, така че е важно да ги стимулирате по правилния начин.

„Сексуалните разговори могат да предизвикат освобождаването на хормони за добро настроение като допамин и окситоцин, които не само ни възбуждат, но и ни помагат да се сближим още повече със сексуалните си партньори. Отделя се и тестостерон, който стимулира възбудата и оргазма“, обяснява тя.

Снимка: iStock

За тези, които искат да разнообразят секса и да го направят по-чувствен, тя предлага да експериментират с разговори, за да определят кои думи работят най-добре. Тя е убедена, че едни и същи фрази могат да бъдат вълнуващи за един човек и отблъскващи за друг.

„Уверете се, че всичко се случва по взаимно съгласие, ако определени думи и изрази са неприятни за партньора, изхвърлете ги“, посъветва Купър.

За да преодолеете срама, Нес Купър предлага да започнете с похвала. Според нея жените и мъжете, които предпочитат да следват партньора си в секса, могат да бъдат доволни да чуят фразата „добро момиче“ или „добро момче“.

В заключение Нес каза, че хората, които не се страхуват да се отворят пред партньора си и да говорят за своите страхове и желания, е по-вероятно да се насладят на секса, пише още БГНЕС.

Снимка: iStock

По-рано беше съобщено, че тя посъветва как да се каже на партньора/ката, че целувките му/й са неуместни или просто не ги харесвате.

"Може би човекът просто трябва да бъде насочен в правилната посока. Кажете на него или на нея какви целувки харесвате, със или без езика, чисти или страстни“, предложи тя.