Кейт Уинслет, звездата от филма "Титаник" и сериала "Меир от Ийстаун", заяви, че жените стават по-секси и силни след 40 години.

47-годишната актриса обясни повишената сексуалност на жените на тази възраст в интервю пред BBC. Кинозвездата отбеляза, че здравето й се е влошило през последните години - актрисата страда от артрит, а левият й крак се подува. Но Уинслет няма да се откаже от активен живот, защото вярва, че с възрастта жените стават по-женствени.

„Ставаме по-женствени, по-силни, по-секси“, обясни тя. Освен това, продължи Уинслет, на средна възраст жените имат възможност да изразят мнението си и да не се страхуват от това, което мислят за тях.

„И не сме толкова загрижени за външния си вид. Мисля, че е невероятно. Момичета, да тръгваме! Нека прегърнем нашата сила, защо не? Животът е твърде кратък”, заключи актрисата.

По-рано американската актриса, продуцентка, телевизионна водеща Опра Уинфри говори за ползите от стареенето. 68-годишната звезда сравни жените в менопауза с „красиви дървета“, пише още БГНЕС.

Вижте повече за Кейт Уинслет в следващото видео: