Кейт Уинслет дари 17 000 паунда на майка, коятотрябвало да плаща непосилно високи сметки за ток, за да поддържа живота на дъщеря си.

Каролин Хънтър е майка на 12-годишна дъщеря с тежка церебрална парализа. Момичето разчита на специален кислороден апарат, заради хронични проблеми с дишането.

BBC Шотландия споделя историята на малката Фрея, което стига и до звездата от "Титаник". 

Майка й заявила, че е била силно изненадана, когато Уинслет се свързала с нея. Тя е дарила 17 000 лири на семейството чрез страницата GoFundMe. След това се свързала с майката на момичето, за да им пожелае успех.

"Когато чух за парите, просто се разплаках - помислих, че дори не е истина. Все още не вярвам!"

Понастоящем експлоатацията на комплекта и отоплението в дома на малката Фрея струват 6500 паунда годишно. Г-жа Хънтър заявила, че е изключила отоплението в повечето стаи, за да пести пари. 

Освен финансови, притесненията са й и от евентуални прекъсвания на електрозахранването през зимата в случай на намалени доставки на газ, заради войната на Русия и Украйна. 

В допълнение към церебралната парализа, Фрея е зависима от кислородa заради проблеми с дишането - особено през нощта, пише BBC. Семейството се нуждае от помощта на поне две медицински сестри от NHS. Персоналът следи сърдечния ритъм на Фрея, както и нивата на кислород, и често прави аспирации, за да поддържа дихателните ѝ пътища чисти.

През последните месеци стаята на Фрея е била единствената, която се е отоплявала, за да бъде комфортно на нея и на персонала. 

"Студено е, а все още не сме достигнали дори минусови температури", казва г-жа Хънтър. 

Макар че дарението ще подобри положението на семейството, продължаващата криза с разходите за живот все още буди безпокойство у майката.

Как едно друго дете се грижи за майка си - вижте във видеото